LIFO PODCASTS

Στις 12 και 19 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

Στις 12 και 19 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Κεντροαριστερά Facebook Twitter
0

Κατά μία εβδομάδα μετατίθενται οι εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αντί για τις 5 και 12 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε καθοριστεί, τελικά θα διεξαχθούν στις 12 Νοεμβρίου ο πρώτος γύρος και στις 19 Νοεμβρίου ο δεύτερος. Παραμένει, ωστόσο, η διαφωνία του Σταύρου Θεοδωράκη για τις 12 Νοεμβρίου, ο οποίος επικαλείται τη διαξαγωγή του διεθνούς Μαραθώνιου της Αθήνας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, ενημέρωσε με επιστολή του τους υποψήφιους, αφότου προηγουμένως οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, WIND και OTS, απάντησαν ότι θα είναι έτοιμες εγαίρως και οι τεχνικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αλιβιζάτος: «Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι έως το τέλος του έτους δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των δικηγορικών συλλόγων της χώρας (26-11 και 3-12-2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17-12-2017), δηλαδή της ΝΔ.

Με δεδομένη τη διαφωνία του Ποταμιού για τις 12 Νοεμβρίου, ο κ. Αλιβζάτος σημειώνει: «Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους».

Επίσης, γνωστοποίησε ότι για την υποστήριξη της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο τέως υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δέχθηκε να τη συνδράμει ως σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

LIFO PODCASTS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Πολιτική / Μητσοτάκης: Πέρασε μία δύσκολη εβδομάδα, δουλειά μας να μην σταματήσουμε στιγμή να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που εισάγει αυστηρότερες ρυθμίσεις για την πώληση αλκοόλ και προϊόντων καπνού σε ανήλικους
LIFO NEWSROOM
Διεργασίες στην αντοπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Πολιτική / Διεργασίες στην αντιπολίτευση για πρόταση μομφής – Επικοινωνία Φάμελλου με Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με το ζήτημα
LIFO NEWSROOM
Κακλαμάνηςγια Τέμπη: Καμία καθυστέρηση από πλευράς Βουλής για δικογραφίες που διαβιβάστηκαν

Πολιτική / Κακλαμάνης για Τέμπη: Καμία καθυστέρηση από πλευράς Βουλής για δικογραφίες που διαβιβάστηκαν

Όπως τόνισε, όλες οι δικογραφίες για την υπόθεση που διαβιβάστηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, ανακοινώθηκαν σχεδόν αμέσως στην Ολομέλεια, με εξαίρεση μία που έφθασε στις 3 Αυγούστου
LIFO NEWSROOM