ΗΠΑ: Προσφυγή στη δικαιοσύνη μετά τη σύλληψη 10χρονης με εγκεφαλική παράλυση επειδή δεν είχε άδεια παραμονής

ΗΠΑ: Προσφυγή στη δικαιοσύνη μετά τη σύλληψη 10χρονης με εγκεφαλική παράλυση επειδή δεν είχε άδεια παραμονής Facebook Twitter
0

Οι δικηγόροι μίας 10χρονης που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και συνελήφθη στις ΗΠΑ λίγο αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να απελαθεί διότι δεν διαθέτει άδεια παραμονής, προσέφυγαν την Τρίτη στη δικαιοσύνη ζητώντας την απελευθέρωσή της.

«Τα νοσοκομεία θεωρούνται ευαίσθητα μέρη σύμφωνα με τον κανονισμό ακόμη και των υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας και άρα οι συνοριοφύλακες δεν θα πρέπει να συλλαμβάνουν ανθρώπους εκεί, πολύ περισσότερο παιδιά», υπογραμμίζει ο Μάικλ Ταν δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU).

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι παράνομες, σκληρές και απειλούν να ωθήσουν τους γονείς που έχουν άρρωστα παιδιά να μην ζητούν βοήθεια», συνεχίζει στην ανακοίνωση ο Ταν.


Η Ρόζα Μαρία Ερνάντες έφτασε στις ΗΠΑ από το Μεξικό, σε ηλικία τριών μηνών μαζί με τους γονείς της, και πλέον είναι 10 ετών. Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Τέξας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όταν η υπηρεσία μετανάστευσης έκανε έλεγχο στο όχημα.


Στη συνέχεια, οι πράκτορες της υπηρεσίας ακολούθησαν το κορίτσι στο νοσοκομείο και μόλις ολοκληρώθηκε η επέμβαση περίμεναν το πράσινο φως των γιατρών για να τη συλλάβουν. Τώρα βρίσκεται σε ένα κέντρο όπου κρατούνται ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες, σύμφωνα με την ACLU.


Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων ανακοίνωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συλλάβει το κορίτσι και να το μεταφέρει στο κέντρο κράτησης, καθώς δεν είχε νόμιμα χαρτιά και δεν συνοδευόταν από έναν κηδεμόνα.


Ένας συγγενής του κοριτσιού, αμερικανός πολίτης, συνόδευε το κορίτσι στο νοσοκομείο, όμως όχι οι γονείς της διότι ούτε εκείνοι διαθέτουν νόμιμη άδεια παραμονής και φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν. Το ζευγάρι είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ όταν η Ρόζα ήταν βρέφος προκειμένου να μπορέσουν να της προσφέρουν καλύτερη ιατρική φροντίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM