Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων Facebook Twitter
0

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ αλ-Χαρίρι επιβεβαίωσε σήμερα στο Παρίσι ότι θα μεταβεί στη Βηρυτό για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας, στις 22 Νοεμβρίου, και ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει από εκεί για την πολιτική κατάσταση.


Ο Χαρίρι ευχαρίστησε επίσης τη Γαλλία και τον πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν «για την υποστήριξή του», έπειτα από μια συνάντηση και ένα γεύμα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, μερικές ώρες μετά την άφιξή του προερχόμενος από το Ριάντ.


«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για την υποστήριξή του. Απέδειξε μια αδιάψευστη φιλία και δεν θα το ξεχάσω ποτέ», δήλωσε κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο. «Η Γαλλία έδειξε ακόμη μια φορά το μεγαλείο του ρόλου της στον κόσμο και στην περιοχή. Αποδεικνύει την αφοσίωσή της στον Λίβανο και στη σταθερότητά του», πρόσθεσε.


«Θα πάω στη Βηρυτό τις ερχόμενες ημέρες. Θα συμμετάσχω στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία μας και από εκεί θα γνωστοποιήσω τη θέση μου για όλα τα θέματα αφού συναντηθώ με τον πρόεδρο Μισέλ Αούν».


Ο Μακρόν δεν έκανε δηλώσεις αφού συνόδευσε, μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, τον Χαρίρι, τη σύζυγό του και τον μεγαλύτερο γιο τους στην κορυφή των σκαλιών του προεδρικού μεγάρου όπου έλαβαν θέση για τους φωτογράφους.


Ο Μακρόν κάλεσε στο Παρίσι τον Χαρίρι και την οικογένειά του «για μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες», στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης στο αδιέξοδο που προκλήθηκε από την ξαφνική ανακοίνωση της παραίτησής του από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, στις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM