Την ενοχή 56 κατηγορουμένων στη δίκη για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή 56 κατηγορουμένων στη δίκη για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ πρότεινε ο εισαγγελέας Facebook Twitter
2

Την ενοχή των 56 από τους 59 κατηγορούμενους, πρώην στελέχη και συνδικαλιστές της ΔΕΗ, για την υπόθεση παράνομων χρηματοδοτήσεων της επιχείρησης προς το σωματείο εργαζομένων ΓΕΝΟΠ, το 2008, το 2009 και το 2010, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εισαγγελέας έδρας, Γιώργος Βούλγαρης.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, η δίκη για την υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία πριν την έκδοση της ετυμηγορίας των δικαστών, με τον εισαγγελικό λειτουργό να ζητά σήμερα την ενοχή της πλειονότητας των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, όπως οι Αρθούρος Ζερβός και Ιωάννης Παλαιοκρασάς, αλλά και άλλοτε ηγετικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, όπως οι Νίκος Φωτόπουλος και Ρίζος Ρίζος.

Η δικογραφία για τα παράνομα ποσά της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ αφορά τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ ΑΕ και είχε σχηματιστεί μετά από έρευνα με αφορμή πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Το πόρισμα κατέγραφε μεγάλα χρηματικά ποσά που έφθαναν το 1.000.000 ευρώ, που είχαν εγκριθεί και χορηγηθεί από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε αφορούσαν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες, όπως ταξίδια, δώρα, έξοδα για νομικές υπηρεσίες κ.ά.

Σημειώνεται, ότι η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών ήταν απαλλακτική για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων και παραπεμπτική μόνο για τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλο, σχετικά με δαπάνη 300.000 ευρώ της Επιχείρησης προς τη ΓΕΝΟΠ για μελέτη που φαίνεται να μην εκπονήθηκε.

Το Συμβούλιο Εφετών δεν είχε κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οδηγώντας στο εδώλιο τους 59 κατηγορούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλπάζουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

Ελλάδα / Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Πώς μπορούν να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων», τονίζει ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
LIFO NEWSROOM