Αυτή είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εφηβικής μητρότητας σε ολόκληρη την ΕΕ και πώς το πέτυχε

Αυτή είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εφηβικής μητρότητας σε ολόκληρη την ΕΕ και πώς το πέτυχε Facebook Twitter
0

H Ολλανδία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εφηβικής μητρότητας σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε τη Δευτέρα η εθνική υπηρεσία στατιστικών CBS.

Συνολικά, 1.492 κορίτσια ηλικίας κάτω των 21 ετών γέννησαν στην Ολλανδία το προηγούμενο έτος - ένας αριθμός που αποτελεί χαμηλό ρεκόρ.

Στις αρχές αυτού του αιώνα, περίπου 3.500 έφηβες έγιναν μητέρες δείχνοντας ότι το ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των εφήβων έχει μειωθεί στο ήμισυ - σε τρεις ανά χίλιες έφηβες.

Οι περισσότερες έφηβες μητέρες είναι 18 ή 19 ετών και το περασμένο έτος μόλις 92 κορίτσια ηλικίας 16 ετών ή νεότερα γέννησαν στη Ολλανδία.

Οι ειδικοί λένε ότι το μειωμένο ποσοστό εγκυμοσύνης εφήβων στην Ολλανδία οφείλεται στην καλή σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο και στην εύκολη πρόσβαση στην αντισύλληψη.

Η Ολλανδία έχει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αμβλώσεων στον κόσμο. Το 2015, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στους εφήβους μειώθηκε σε 3.000.

Την ίδια ώρα οι έφηβοι της Βουλγαρίας σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά καθώς ανά χίλια κορίτσια συναντώνται ετησίως 41 γεννήσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM