Ο Γουάινστιν απάντησε στη Σάλμα Χάγιεκ για τις λεσβιακές σκηνές και τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο Γουάινστιν απάντησε στη Σάλμα Χάγιεκ για τις λεσβιακές σκηνές και τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης Facebook Twitter
1

Ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν έσπασε τελικά τη σιωπή του και χθες αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ και πως την ανάγκασε να γυρίσει μια γυμνή σκηνή λεσβιακού σεξ για το φιλμ «Φρίντα».

Η δήλωση θεωρείται ιδιαίτερα αξιοσημείωτη καθώς θεωρείται η πρώτη φορά που ο παραγωγός απαντά απευθείας σε μια από τις εκατοντάδες επώνυμες καταγγελίες εναντίον του που έχουν γίνει από τον Οκτώβριο.

«Ο Γουάινστιν θεωρεί την Σάλμα Χάγιεκ πρώτης τάξεως ηθοποιό και της έδωσε ρόλους σε αρκετές από τις ταινίες του, μεταξύ των οποίων το «Once Upon a Time in Mexico», το «Dogma» και το «Studio 54». Ήταν πολύ περήφανος για το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιίας στο φιλμ «Φρίντα» και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της«, αναφέρει η δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του.

«Ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ ενδιαφέρθηκε να υποδυθεί την Φρίντα Κάλο και τότε ήταν μεγαλύτερο αστέρι, ο Γουάινστιν επικράτησε των άλλων  επενδυτών για να στηρίξει τη Σάλμα ως πρωταγωνίστρια. Η Miramax έβαλε τα μισά χρήματα και ο προϋπολογισμός ήταν πάνω από 12 εκατομμύρια. Όπως και στα περισσότερα έργα συνεργασίας, υπήρξε δημιουργική τριβή στη «Φρίντα», αλλά συνέβαλε στο να οδηγηθεί το έργο στην τελειότητα. Η ταινία έκανε άνοιγμα σε πολλές αίθουσες και υποστηρίχθηκε από μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια και έναν τεράστιο προϋπολογισμό», συνεχίζει η δήλωση του παραγωγού.

Ο κύριος Γουάινστιν δεν θυμάται να έχει πιέσει τη Σάλμα για να κάνει μια σκηνή σεξ με μια γυναίκα συμπρωταγωνίστριά της και δεν ήταν εκεί στα γυρίσματα. Ωστόσο, αυτό ήταν μέρος της ιστορίας, καθώς η Φρίντα Κάλο ήταν αμφιφυλόφιλη και η πιο σημαντική σεξουαλική σκηνή στην ταινία χορογραφήθηκε από την ίδια και τον Tζέφρεϊ Ρας. Το αρχικό μοναδικό φρύδι που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα ζήτημα, διότι αποσπούσε την προσοχή από όλες τις σκηνές. Οι ισχυρισμοί που κάνει η Σάλμα δεν είναι ακριβείς και άλλοι που είδαν τα γεγονότα έχουν διαφορετικό απολογισμό για το τι συνέβη.

Ο Εντ Νόρτον που ήταν τότε ο φίλος της Χάγιεκ εργάστηκε με τον Γουάινστιν για την επανεξέταση του σεναρίου στο Μεξικό και έκανε μια λαμπρή δουλειά με το σενάριο. Ο Γουάινστιν πολέμησε το WGA για να του δώσει κρέντιτς στην ταινία. Η προσπάθειά του ήταν ανεπιτυχής προς απογοήτευση όλων», καταλήγει η δήλωση

Με την ομολογία του κ. Weinstein, η άγρια συμπεριφορά του μετά την προβολή του «Frida» προκλήθηκε από την απογοήτευσή του στην περικοπή της ταινίας - και ένας λόγος που πήρε ένα σταθερό χέρι στην τελική επεξεργασία, παράλληλα με την πολύ εξειδικευμένη σκηνοθέτιδα Julie Taymor.

Μέσω μιας συγκλονιστικής εξομολόγησης στους New York Times, η Σάλμα Χάγιεκ κατηγόρησε δημοσίως τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο άρθρο της η διάσημη ηθοποιός αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την περίοδο που συνεργαζόταν με τον παραγωγό για την ταινία «Frida».

Σε αυτό εξηγεί πως αρχικά πάλεψε πολύ για να καταφέρει να δουλέψει με τον Γουάινστιν και πως τελικά, αν και αυτός συμφώνησε να πληρώσει τα δικαιώματα της ταινίας, παρόλο που η ίδια ήταν παραγωγός, συμφωνήθηκε αυτή να μην λάβει καμία αμοιβή για εκείνη τη δουλειά.

«Δεν είχα ιδέα πως είχε φτάσει η σειρά μου να πω όχι. Όχι στο να του ανοίγω την πόρτα ανά πάσα στιγμή μέσα στη νύχτα, σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε τοποθεσία, όπου κι αν εμφανιζόταν απρόσκλητος, μεταξύ άλλων και σε ένα μέρος που γύριζα μια ταινία στην οποία δεν είχε καν ανάμιξη. Όχι στο να κάνω μπάνιο μαζί του. Όχι στο να τον αφήσω να παρακολουθεί ενώ κάνω εγώ μπάνιο. Όχι στο να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να του κάνω στοματικό έρωτα. Όχι στο να γδυθώ με μια άλλη γυναίκα», λέει η Σάλμα Χάγιεκ.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την καταγγελία της Σάλμα Χάγιεκ >>>

http://www.lifo.gr/now/people/172867

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Πολιτισμός / «Ne Zha 2»: Κινεζικό blockbuster σπάει κάθε ρεκόρ και είναι έτοιμο να κατακτήσει τη Δύση

Το «Ne Zha 2» συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία από την κινεζική μυθολογία με μοντέρνα αφήγηση και προηγμένα εφέ, προσεγγίζοντας τόσο το οικογενειακό κοινό όσο και τη νέα γενιά θεατών
LIFO NEWSROOM
Η Τίλντα Σουίντον κατήγγειλε τους «εγκληματίες πολέμου» και τις «κρατικές μαζικές δολοφονίες» από την Μπερλινάλε

Πολιτισμός / Τίλντα Σουίντον: «Οι άπληστες κυβερνήσεις συνεργάζονται με τους καταστροφείς του πλανήτη και τους εγκληματίες πολέμου»

Η ηθοποιός που τιμήθηκε με την Χρυσή Άρκτο στην Μπερλινάλε για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο χρησιμοποίησε την ομιλία της για να κατακρίνει τις παγκόσμιες ηγεσίες
LIFO NEWSROOM
Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Πολιτισμός / Τρία σπάνια έργα του Πολ Ντελβό βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν τιμές-ρεκόρ

Ο σουρεαλισμός παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των συλλεκτών εξαιτίας του διαρκούς ενδιαφέροντος για το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό κίνημα του 20ού αιώνα.
LIFO NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη: Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου», αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Πρίγκιπες της Πύλου» αποκαλύπτει πτυχές του Μυκηναϊκού Πολιτισμού

Πραγματοποιούνται σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσσηνίας, όπως η ανάδειξη του Παλατιού του Νέστορα, των Θολωτών Τάφων, αλλά και η αποκατάσταση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Η ΔΕΗ φωτίζει τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Πολιτισμός / Η ΔΕΗ «φωτίζει» τα άγνωστα χρόνια της Μαρίας Κάλλας

Το 2023, η ΔΕΗ, ως περήφανος χορηγός του Έτους Κάλλας, στήριξε σημαντικές δράσεις και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο.
LIFO NEWSROOM
Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα

Πολιτισμός / Η Πέγκυ Ζουμπουλάκη δώρισε 6.099 αρχαία αντικείμενα στο Δημόσιο

Στο Φετιχιέ Τζαμί πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση 179 κινητών μνημείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η απόδοση της συλλογής σε άλλες εφορείες αρχαιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
I’m Still Here

Πολιτισμός / Βάλτερ Σάλες, Κάπτεν Αμέρικα και Κάλλας από αύριο στις αίθουσες

Το συγκινητικό «I’m Still Here», το νέο «επεισόδιο» του MCU, η επόμενη καταχώριση στο ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και ένα ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας είναι μερικές από τις ταινίες που προστίθενται στο (γεμάτο και γενναιόδωρο) πρόγραμμα των κινηματογράφων αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια