Μέσα στο κινεζικό χωριό που κατασκευάζει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια Facebook Twitter
Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Κίνας είναι η μεγαλύτερη αγορά χονδρικής μικρών εμπορευμάτων στον κόσμο.

Μέσα στο κινεζικό χωριό που κατασκευάζει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

0

Μέσα στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Yiwu στην Κίνα, δεν υπάρχουν ούτε χιόνια, ούτε ξωτικά, ούτε ο άγιος Βασίλης. Υπάρχουν μόνο 600 εργοστάσια, τα οποία παράγουν το 60% των χριστουγεννιάτικων στολιδιών όλου του κόσμου.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Κίνας είναι η μεγαλύτερη αγορά χονδρικής μικρών εμπορευμάτων στον κόσμο. Διάδρομοι διακοσμημένοι μόνο με πούλιες, δρόμοι γεμάτοι με LED φωτάκια, χριστουγεννιάτικες κάλτσες κάθε μεγέθους, πλαστικά έλατα σε κίτρινο, μπλέ και ροζ φλουό, πλαστικά κουκουνάρια σε χρυσό και ασημένιο και το κόκκινο χρώμα να επικρατεί παντού είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το εσωτερικό του χωριού.

 Από τα φωτάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων, μέχρι τα αγιοβασιλιάτικα καπέλα, οι εργάτες του "χωριού" κατασκευάζουν σχεδόν οτιδήποτε αφορά τα Χριστούγεννα.

Μέσα στο κινεζικό χωριό που κατασκευάζει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια Facebook Twitter
Ο πατέρας του Wei φοράει όλη τη μέρα ένα καπέλο άγιου Βασίλη, σε μια προσπάθεια να μην γίνουν τα μαλλιά του κόκκινα. Είναι μία δουλειά που τους κουράζει ιδιαίτερα και μάλλον δεν θα την κάνουν και τον επόμενο χρόνο.

Από τα φωτάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων, μέχρι τα αγιοβασιλιάτικα καπέλα, οι εργάτες του "χωριού" κατασκευάζουν σχεδόν οτιδήποτε αφορά τα Χριστούγεννα. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μετανάστες που δουλεύουν 12 ώρες τη μέρα με μισθό 200 με 300 λίρες Αγγλίας.

Απ' έξω φαίνεται να είναι ένας θαυμαστός κόσμος, η αλήθεια όμως είναι ότι οι ένδοξες μέρες της αγοράς μοιάζει να ανήκουν το παρελθόν. Σήμερα, το χωριό του Yiwu χάνει τους πελάτες του από τους ιντερνετικούς γίγαντες "Alibaba" και "Made In China". Οι αγορές αυτές δίνουν στον πελάτη τη δυνατότητα να αγοράσει περίπου ένα εκατομμύριο διαφορετικά στολίδια με το πάτημα ενός κουμπιού, τη στιγμή που η αποθήκη του κινεζικού Christmas Factory χωράει μέχρι 400.000 προϊόντα.

Μέσα στο κινεζικό χωριό που κατασκευάζει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια Facebook Twitter
Ο Wei είναι 19 χρονών και δουλεύει μαζί με τον πατέρα του στα εργοστάσια. Παίρνει νιφάδες χιονιού από πολυστυρένιο, τις εμβαπτίζει σε κόλλα και ύστερα τις βάζει στο ειδικό μηχάνημα που τις κάνει κόκκινες. Φτιάχνει 5000 χιονονιφάδες τη μέρα. Στο τέλος της ημέρας είναι και οι δύο καλυμμένοι με βυσσινί σκόνη και έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 10 μάσκες, προκειμένου να μην ανασαίνουν τη σκόνη.
Μέσα στο κινεζικό χωριό που κατασκευάζει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια Facebook Twitter
Μέσα στο κινεζικό χωριό που κατασκευάζει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια Facebook Twitter
 

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 22.12.2017

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM