ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Όλες οι εντολές του Google Assistant σε μια ιστοσελίδα

Όλες οι εντολές του Google Assistant σε μια ιστοσελίδα Facebook Twitter
Η Google αποφάσισε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή ιστοσελίδα για το ψηφιακό ρομπότ Google Assistant, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πιθανές εντολές και αλληλεπιδράσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί του.
1

Μάθετε τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία του Google Assistant μέσα από μια ιστοσελίδα ειδικά αφιερωμένη στις ικανότητες του ψηφιακού βοηθού της Google. 

H Google φαίνεται στοιχηματίζει όλο της το μέλλον στην υπηρεσία (και την ύπαρξη) του ψηφιακού βοηθού Google Assistant, μια τεχνολογία η οποία είναι τώρα διαθέσιμη σε σχεδόν οποιαδήποτε σύγχρονη συσκευή Android, σε ένα μεγάλο αριθμό έξυπνων ηχείων και σύντομα πρόκειται να έρθει και σε κάποιο αυτοκίνητο κοντά σας. Σε μια εποχή όπου οι ψηφιακοί βοηθοί και η τεχνητή νοημοσυύνη θα αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέας συσκευής (είτε πρόκειται για smartphone είτε για κάποιο έξυπνο gadget που ενσωματώνεται στο οικοσύστημα του Internet of Things) το Google Assistant είναι ένα από τα πέντε πιο διάσημα (εάν όχι το πιο διάσημο) ρομπότ στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία.

Όλος ο προηγούμενος χρόνος πέρασε με την Google να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να απογειώσει το ψηφιακό βοηθό της και να γίνει πιο δημοφιλής, να μπορέσει να επικρατήσει, τουλάχιστον στο Android περιβάλλον, και από εκεί να επεκταθεί και σε εφαρμογές του iOS και στο ΙοΤ.

Βέβαια, ενώ η χρησιμότητα ενός τόσο σπουδαίου bot φαίνεται ότι μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην ευκολία της σύγχρονης καθημερινότητας, οι περισσότερες από τις λειτουργίες (ή ευκολίες) που μπορεί να παρέχει σήμερα παραμένουν «terra incognita» για τον μέσο χρήστη του Android λειτουργικού. Ένα ακόμη μειονέκτημα για την ελληνική αγορά, είναι ότι η αποκλειστική χρήση της Αγγλικής γλώσσας κάνει δύσκολη τη χρήση των ψηφιακών βοηθών, αν και μελλοντικά, σίγουρα θα προστεθούν και τα Ελληνικά στο μενού (τουλάχιστον της Google).

Όλες οι εντολές του Google Assistant σε μια ιστοσελίδα Facebook Twitter
Το επίσημο logo της υπηρεσίας Google Assistant.

Για όσους, ωστόσο, επιθυμούν να «ξεκλειδώσουν» το πλήρες σύνολο των δυνατοτήτων του βοηθού της Google, o μεγάλος τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε πρόσφατα μια σελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στις λειτουργίες της. Εκεί, μπορείτε να βρείτε όλες τις πιθανές εντολές ή αναζητήσεις ή αλληλεπιδράσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί της. Είναι ταξινομημένη σε κατηγορίες και πραγματικά πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο θησαυρό αλληλεπιδράσεων στις οποίες μπορεί να ανταπεξέλθει αυτό το κομμάτι λογισμικού της Google. Από τον εντοπισμό ιατρικής βοήθειας για μια ξαφνική ασθένεια ενός παιδιού μέχρι την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων των κρυπτονομισμάτων, ο βοηθός μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να λέει απλά τον καιρό, κάτι που αποτελεί την αγαπημένη ερώτηση του 95% των χρηστών της.

Εξερευνήστε όλες τις εντολές του Google Assistant εδώ.

Τech & Science
1

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νυχτερίδες βαμπίρ τρέχουν σε διάδρομο και αποκαλύπτουν πώς χρησιμοποιούν το αίμα που καταναλώνουν

Τech & Science / Νυχτερίδες βαμπίρ τρέχουν σε διάδρομο και αποκαλύπτουν πώς χρησιμοποιούν το αίμα που καταναλώνουν

Για να επιβεβαιώσουν τις υποθέσεις τους, οι ερευνητές τάισαν τις νυχτερίδες με αίμα αγελάδας εμπλουτισμένο με αμινοξέα, τα οποία παρακολούθησαν με ειδικές μοριακές ετικέτες
LIFO NEWSROOM
Ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στον κόσμο εκτοξεύεται στο διάστημα σε δοκιμή για την εξερεύνηση του Άρη

Τech & Science / Ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στον κόσμο εκτοξεύεται στο διάστημα σε δοκιμή για την εξερεύνηση του Άρη

Ο δορυφόρος θα παραμείνει σε τροχιά για έξι μήνες, δίνοντας στους επιστήμονες τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την απόδοση του ξύλου στο διάστημα και να αξιολογήσουν τις πιθανές του εφαρμογές στις επερχόμενες διαστημικές αποστολές
LIFO NEWSROOM
«Space Race»: Πώς η Ινδία φτάνει στον Άρη για λιγότερο από όσο κόστισε το «Gravity» 

Τech & Science / «Space Race»: Πώς η Ινδία στέλνει διαστημόπλοια στη Σελήνη και στον Άρη με πολύ λιγότερα χρήματα από τις ΗΠΑ

Η Ινδία κατασκευάζει εγχώρια όλα όσα χρειάζεται το διαστημικό της πρόγραμμα, καταφέρνοντας έτσι να ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στην «κούρσα» της διαστημικής εξερεύνησης δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα
LIFO NEWSROOM
Πάγος: To «life-hack» που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε για την καταπολέμηση του άγχους

Τech & Science / Νιώθετε άγχος; Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε τους γρήγορους καρδιακούς παλμούς χρησιμοποιώντας μόνο μια σακούλα πάγου

Καθηγήτρια του Harvard αποκαλύπτει τον απλό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε το άγχος και την ταχυκαρδία «όπως και τα δελφίνια»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Υποτιθεται οτι αυτή η τεχνολογία θα σε διευκολύνει στις καθημερινές σου δουλειές. Πχ να σου πει τι ωρα φτάνει το λεωφορείο, να σου βρει μια συνταγή, να σου κλεισει ενα εισητηριο κτλ καθημερινά πράγματα. Τώρα να το ρωτησεις τι υψος είχε το Empire State Building, γιατί?Σε αυτά τα καθημερινά πράγματα πάντως, εχω την αισθηση οτι δεν τα παει καλα, και αυτο γιατί στην Ελλαδα μας λειπει η αντιστοιχη τεχνολογία. Πως θα σου πει πχ τι ωρα φτανει το λεωφορείο στην στάση που και τον οδηγό να ρωτήσεις δεν ξέρει να σου πει?