Περίεργο δυστύχημα με μαγνητικό τομογράφο - Νεκρός ένας άντρας

Περίεργο δυστύχημα με μαγνητικό τομογράφο - Νεκρός ένας άντρας Facebook Twitter
Ο 32χρονος Rajesh Maru.
0

Ένα τραγικό περιστατικό φέρεται να συνέβη σε νοσοκομείο της Ινδίας. Οι πληροφορίες από το γαλλικό πρακτορείο αναφέρουν πως τραυματίστηκε θανάσιμα ένας άντρας ο οποίος ήταν σε δωμάτιο με μαγνητικό τομογράφο. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος Rajesh Maru μπήκε μέσα στο δωμάτιο του μαγνητικού τομογράφου κρατώντας μία μεταλλική φιάλη οξυγόνου για τον συγγενή του, που συνόδευε. Νωρίτερα είχε ενημερωθεί από το προσωπικό που ήταν εκεί πως το μηχάνημα είναι κλειστό οπότε μπορεί να μπει στο χώρο με ασφάλεια. 

Δυστυχώς αποδείχθηκε πως ο αξονικός τομογράφος ήταν ακόμη ανοικτός με αποτέλεσμα να τον «ρουφήξουν» οι ισχυροί μαγνήτες και να τραυματιστεί θανάσιμα, καθώς εγκλωβίστηκε ανάμεσα στο πλαίσιο του τομογράφου και τον μεταλλικό κύλινδρο οξυγόνου που μετέφερε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατός του επήλθε λόγω του υγρού οξυγόνου που εισέπνευσε καθώς ο κύλινδρος καταστράφηκε όταν χτύπησε πάνω στο μηχάνημα. 

«Έχουμε συλλάβει έναν γιατρό και ένα μέλος του προσωπικού για την πρόκληση θανάτου λόγω αμέλειας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μουμπάι. 

Ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου του 32χρονου, ενώ έχει παραδοθεί στην αστυνομία το υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. 

Ο θείος του θύματος δήλωσε ότι ο 32χρονος κλήθηκε να μεταφέρει τη φιάλη από υπάλληλο του νοσοκομείου που τον διαβεβαίωσε πως το μηχάνημα ήταν απενεργοποιημένο. «Είμαστε συντετριμμένοι. Ο άνθρωπος που έπρεπε να προλαμβάνει τέτοια περιστατικά είπε στα μέλη της οικογένειάς μου να μπουν στο δωμάτιο», δήλωσε ο Jitendra Maru.

Οι τοπικές αρχές θα αποζημιώσουν την οικογένεια του θύματος με 500.000 ρούπια (5.600 λίρες).

Με πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM