Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ

Νέα προσφυγή στο ΣτΕ από πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ Facebook Twitter
0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν και πάλι 353 πρώην μέτοχοι του «Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (ΟΑΣΘ) μετά την υπαγωγή του Οργανισμού σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι παλαιοί μέτοχοι ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 28.1.2018 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία προκηρύσσεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη της ελεγκτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της αποτίμησης της αξίας του ΟΑΣΘ. Ο ανάδοχος του διαγωνισμού θα προβεί στην αναλυτική καταγραφή και αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΟΑΣΘ.

Ακόμη, ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος 4482/2017 για «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης», υποστηρίζοντας, μέσω του δικηγόρου τους Πάνου Λαζαράτου ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική (άρθρο 43), καθώς παρόμοια θέματα δεν μπορούν να διευθετηθούν με υπουργική απόφαση, παρά μόνο με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ ο νόμος 4482/2017 δεν παρέχει σχετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Υποδομών για την έκδοση παρόμοιας απόφασης.

Παράλληλα, ζητούν και πάλι την ακύρωση του νόμου 4482/2017 ως αντίθετου στα άρθρα 106, 17, 5 και 4 του Συντάγματος, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM