ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

HMOYN EKEI: Στους Thievery Corporation στην Πλατεία Νερού

HMOYN EKEI: Στους Thievery Corporation στην Πλατεία Νερού Facebook Twitter
0

Απο τον Βαγγέλη Μακρή

«Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Thievery Corporation φάνηκαν αντάξιοι της αγάπης που τους έδειξε για ακόμα μια φορά». Αυτή ίσως είναι η πρώτη κλισέ φράση, που σου έρχεται στο μυαλό, λίγο μετά το τέλος ενός ακόμα χορταστικού και επιτυχημένου live τους χθες το βράδυ στο Φάληρο. Όμως, πως γεννήθηκε αυτή η αγάπη; Μήπως το σύμπαν συνωμότησε; Μήπως η μάζα(με τους πολλούς έχουμε να κάνουμε που γεμίζουν μεγάλους χώρους και όχι με τους λίγους που στριμώχνονται σε 80 τετραγωνικά) ξαφνικά αποφάσισε ότι αυτούς πρέπει να ακολουθήσουν όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως ταιριάζει ο αστρολογικός χάρτης του ελληνικού κοινού με τον αστρολογικό χάρτη της κολεκτίβας από την Ουάσινγκτον; (σ.σ Στον κόσμο της βλακείας μπορεί να έχει μπει ακόμα και αυτή η απορία και να έχει δοθεί απάντηση)

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά και οι απαντήσεις απλούστατες: Το σύμπαν δεν δίνει δεκάρα για τα μουσικά μας γούστα όπως και για τίποτα άλλο. Οι αστρολογικοί χάρτες είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα όταν παραγκωνίζεις την λογική. Και φυσικά οι μάζες ποτέ δεν αποφασίζουν «έτσι» και καμιά αγάπη δεν γεννιέται ξαφνικά. Τότε πως;

Ας επιστρέψουμε στην λογική εξήγηση. Κάποια στιγμή πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ραδιόφωνο. Αυτό το μέσο που ακόμα και μέσα στο αχανές τοπίο του ίντερνετ παραμένει ζωντανό, δυνατό και ακμαίο. Στον γνωστό ή άγνωστο έλληνα μουσικό παραγωγό που έψαξε, προώθησε και στήριξε την μουσική των Thievery Corporation. Σε εκείνους που προώθησαν ολόκληρα άλμπουμ και όχι μόνο μεμονωμένα χιτάκια. Κάποιοι έκαναν καλά την δουλειά τους. Αυτοί ανακάλυψαν και ενίσχυσαν την αγάπη των πολλών ακροατών.

Τους είδαμε ξανά(προσωπικά για τρίτη φορά) ορεξάτους, να ανακατεύουν τις παλιές τους δουλειές με τα κομμάτια του Saudade, να ρίχνουν ξανά έναν έναν τους κρυφούς τους άσους στη σκηνή. Ένα χαρμάνι ήχων που γεννιέται στα υπόγεια των μητροπόλεων μπολιασμένο με κοσμοπολίτικες μουσικές της ελίτ. Μια μουσική αλυσίδα όπου ο κάθε κρίκος της έχει την αξία του

Ολοκλήρωσαν μετά από το 2μιση σχεδόν ώρες την πρώτη ωραία μεγάλη συναυλία του φετινού καλοκαιριού. Έκαναν ένα ωραιότατο «παιχνιδιάρικο» encore με τον κόσμο να επιστρέφει τρέχοντας για να τους ξαναδεί, ενώ είχαν ανάψει τα φώτα. Ανέβασαν τον κόσμο στην σκηνή θυμίζοντας λίγο τα live του Iggy Pop.

Και αυτή τη φορά ανακάλυψα και κάτι καινούριο για τους Thievery Corporation: Έχουν την μαγική ικανότητα να σε βάζουν στον κόσμο τους γρήγορα και να σε κάνουν να ξεχνάς(ευτυχώς) αυτό που προηγήθηκε. Μεγάλη μαγκιά.


Απο την χθεσινή τους εμφάνιση το Assault On Babylon:

Αρχείο
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ