Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Aπό το Δημήτρη Κυριαζή 

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Mobb Deep

 Live

Mobb Deep, 22:00, 27/6, Gagarin 205, Λιοσίων 205, €20-25.

Ένα από τα πιο επιδραστικά ραπ συγκροτήματα στην ιστορία του είδους επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας. Οι Mobb Deep από το Queensbridge της Νέας Υόρκης έχουν πουλήσει περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους σε πάνω από είκοσι χρόνια καριέρας και αποτελούν ένα από τα πιο πρωτοποριακά μουσικά σχήματα στη μουσική βιομηχανία. Οι «infamous» Mobb Deep έχουν την ικανότητα να δίνουν ξεχωριστή ζωή και ποιητική υπόσταση στην καθημερινότητά τους, κάτι που έχει κερδίσει τους κριτικούς, ενώ η αυθεντικότητά τους, η οικεία γλώσσα και η πίστη στις βασικές αρχές της hip-hop κουλτούρας τούς έχουν χαρίσει αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Κομμάτια-ορόσημα όπως τα «Survival of the fittest», «Shook ones Part II» και «Quiet Storm» εξακολουθούν να ξεσηκώνουν τα πλήθη σε όλο το κόσμο. Μαζί τους φέρνουν τον Καναδό Snak The Ripper. Ο Snak πρωτοεμφανίστηκε το 2007 στον χώρο και έχει καταφέρει, με τη χαρακτηριστική τραχύτητα του στυλ και των στίχων του, να συγκεντρώσει καλές κριτικές και να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ραπ σκηνής.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Chevy

Needless, 21:00 27/6, Some Bizzare, Σοφοκλέους 7-9 (εντός στοάς), ελεύθερη είσοδος.

Το δεύτερο Needless της καλοκαιρινής σεζόν θα γίνει αυτή την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο Some Bizzare. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο, λιλιπούτειο μπαρ εντός της στοάς στη Σοφοκλέους 7, απέναντι από το παλιό Χρηματιστήριο. Το καλοκαίρι το Some Bizzare μεγαλώνει, «καταλαμβάνοντας» μια μεγάλη αυλή. Στο open air χαρακτηριστικό του στοχεύουν και οι διοργανωτές του Needless, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει μια βραδιά με boogie, edits, ψηφιακή σόουλ, fusion-jazz, electro-funk, παλιά και νέα disco, slo-mo/acid house, ηλεκτρονική νεο-ψυχεδέλεια κ.ά. Όλα αυτά θα τα παίξουν, εκτός από τον Chevy (τον resident της βραδιάς), η Βιργινία Τζιότη, ο Νίκος Δρογώσης και ο Dynamons. Η Βιργινία θα ξεκινήσει τη βραδιά με ατμοσφαιρικά, ψυχεδελικά τζαζ, ρoκ και σόουλ κομψοτεχνήματα κυρίως από το παρελθόν. Ο Νίκος Δρογώσης είναι ένα γνωστό όνομα, με καθημερινή εκπομπή στον Εν Λευκώ, κι έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στο mixing του Sleepless Zone του σταθμού, τις νυχτερινές ώρες. Ο Dynamons βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του με εμφανίσεις στο εξωτερικό, ενώ και η δισκογραφική του εταιρεία Echovol Records σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Στα σκαριά βρίσκεται και η καινούργια του ετικέτα με τον τίτλο «Into the Light», σε συνεργασία με τον Ολλανδό DJ Taco. 

Festival

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
A Victim of Society

ΓΚΡΕΚΑ launch party, 19:00, 28/6, Komma Bar, Μαυροκορδάτου 6, 6949 190423, ελεύθερη είσοδος.

Το ΓΚΡΕΚΑ, το καινούργιο περιοδικό της πόλης με την ιδιαίτερη αισθητική και θεματολογία, κάνει το πρώτο του launch πάρτι στον πεζόδρομο του Komma bar στη Μαυροκορδάτου. Ξεκινώντας από το απόγευμα, τέσσερα συγκροτήματα θα παίξουν live: Last days of s.e.x., Rita Mosss, A Victim Of Society και Mechanimal. Oι Victim Of Society κυκλοφόρησαν πρόσφατα την πρώτη τους δουλειά με τον προσωπικό τους ήχο. Το «Distractions» είναι σκοτεινό, βρόμικο, νευρωτικό και συνάμα εθιστικό και πατάει στις καλύτερες στιγμές της μπάντας. Οι Mechanimal είναι το πρότζεκτ του Γιάννη Παπαϊωάννου, ενός παραγωγού με μακρόχρονη πορεία στην ελληνική, ανεξάρτητη σκηνή, του Freddie F., πολυταξιδεμένου τραγουδιστή-φωτογράφου, και του κιθαρίστα Τάσου Νικογιάννη, ιδρυτικού μέλους των Make Believe. Θεατρικά φωνητικά, υπόκωφες μπασογραμμές, μονοφωνικοί συνθετητές, ρετρό ρυθμικά κουτιά και εκτροχιασμένοι παραμορφωτές κιθάρας είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν. Οι Rita Mosss υποτίθεται ότι είναι η live μπάντα μιας Γερμανοεβραίας, παλιάς καραβάνας του αθηναϊκού πεζοδρομίου, η οποία, λόγω προχωρημένης ηλικίας, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο της στη σύνθεση τραγουδιών. Τα δύο μέλη του συγκροτήματος εκτελούν ζωντανά τα τραγούδια της με αντάλλαγμα λίγη από την ερωτική της σοφία. Μετά τα live θα ακουλουθήσει το after party με DJ sets από την Ινώ Μέη, τον Κωσταντίνο Καλφακάκο, τη Miss Linenwood και τους Eggs & Bacon. Όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο.

Let's get foam

 

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Foam Party


H ομάδα των Say What υπόσχεται να φέρει το Μαϊάμι και την Ίμπιζα στην Αθήνα στο τρίτο foam party, στην πισίνα του Ocean Poolside Club. Guest DJs οι Aero Chord και Young Music.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ