Σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια κόστισαν τα όπλα για την 45λεπτη επίθεση στη Συρία

Σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια κόστισαν τα όπλα για την 45λεπτη επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία εκτόξευσαν σχεδόν 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας.

Τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν, έπληξαν στόχους σε τρεις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την παραγωγή χημικών όπλων του προέδρου Άσαντ.

Οι πύραυλοι από τα αεροπλάνα B1-B Lancer των ΗΠΑ, τα γαλλικά Rafales και τα βρετανικά Tornados GR4s καθώς και από τις φρεγάτες στη Μεσόγειο, ήταν υπερσύγχρονοι.

Είχαν εύρος πλήγματος εκατοντάδων χιλιομέτρων και σχεδιάστηκαν για να εκτοξεύονται από απόσταση ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος στόχευσης των αεροσκαφών από τα αντιαεροπορικά συστήματα της Συρίας.

Οι εκτοξευόμενοι πύραυλοι ήταν μεταξύ των πιο εξελιγμένων στο οπλοστάσιο των χωρών και περιλάμβαναν τους Κρουζ JASSM του αμερικανικού στρατού, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε μάχες, σύμφωνα με αναφορές.

Το κόστος της επίθεσης που κράτησε σχεδόν 45 λεπτά εκτιμάται σύμφωνα με τον Guardian πως φτάνει σε αξία τα 50 εκατ. δολάρια.

Την ίδια ώρα οι δύο πλευρές διαφωνούν για την αποτελεσματικότητα του χτυπήματος και οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η Συρία αναχαίτισε 71 από τους πυραύλους.

Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ επιμένουν πως όλοι οι πύραυλοι πέτυχαν τους στόχους τους.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής της μεταφοράς των χρημάτων της Χεζμπολάχ στη Συρία

Διεθνή / Το Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής της μεταφοράς των χρημάτων της Χεζμπολάχ στη Συρία

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ διαβεβαιώνουν πως εργάζονται προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος «το γρηγορότερο», το Ισραήλ έπληξε 300 στόχους της Χεζμπολάχ, ενώ πριν από λίγο ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας του στη Σαμάρια
LIFO NEWSROOM
Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα για τα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν-Τι μας δείχνουν

Διεθνή / Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα για τα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν-Τι μας δείχνουν

Δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για ενέργεια κάποιου χάκερ ή για εσωτερική διαρροή, αλλά τα έγγραφα δείχνουν ότι τα σχέδια για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν είναι αρκετά προχωρημένα
LIFO NEWSROOM