Ανίκητος στη Βαρκελώνη ο Τσιτσιπάς - Προκρίθηκε στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ

Ανίκητος στη Βαρκελώνη ο Τσιτσιπάς - Προκρίθηκε στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ Facebook Twitter
EPA
0

Με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του όπεν της Βαρκελώνης, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του αθλήματος που θα αγωνιστεί σε τελικό του ATP Tour στο μονό.

Ο 20χρονος πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, που βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον τελικό κόντρα στον Ναδάλ

Ο 31χρονος Ισπανός, κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό με 6-4, 6-0 τον 27χρονο Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν, νο 10 στον κόσμο.

Ο Ναδάλ έχει κατακτήσει 10 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο. Οι δύο τελευταίες μάλιστα ήταν και συνεχόμενες.

Το παιχνίδι - «εισιτήριο» για τον τελικό


Ο Τσιτσιπάς, που θεωρείται ένα από τα κορυφαία ταλέντα σε διεθνές επίπεδο, προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 5-2, αλλά ο Ισπανός, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.

Μετά από 50 ολόκληρα λεπτά, ο Τσιτσιπάς πήρε τελικά το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ, και παρά τα κάποια σημάδια κούρασης που παρουσίασε, διατήρησε τον ρυθμό του και επικράτησε με 6-3 μέσα σε 45 λεπτά.

Ανίκητος στη Βαρκελώνη ο Τσιτσιπάς - Προκρίθηκε στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ Facebook Twitter
EPA

Υπενθυμίζεται, ότι στην πορεία του προς τον τελικό, ο Τσιτσιπάς νίκησε διαδοχικά και χωρίς να χάσει σετ τον Γάλλο Κορεντέν Μουτέ (Νο 137) με 6-4, 6-1, τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτζμαν (Νο 17) με 6-2, 6-1, τον Ισπανό Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας (Νο 40) με 6-4, 7-5 και τον Αυστριακό (Νο 7) Ντόμινικ Τιμ με 6-3, 6-2. Δηλαδή μαζί με τον Καρένιο Μπούστα (Νο 11) που απέκλεισε στον ημιτελικό, νίκησε τρεις τενίστες που βρίσκονται στο «top-20» της παγκόσμιας κατάταξης.

Κάτι που μέχρι τώρα, μόνο μια φορά το είχε καταφέρει στην καριέρα του και αυτή επί του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν τον περασμένο Οκτώβριο στην Αμβέρσα.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM