Η Γαλλία είναι πρόθυμη να συμφωνήσει με τη Γερμανία για τις μετακινήσεις μεταναστών

Η Γαλλία είναι πρόθυμη να συμφωνήσει με τη Γερμανία για τις μετακινήσεις μεταναστών Facebook Twitter
EPA
0

Η Γαλλία είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Γερμανία για τις «δευτερογενείς μετακινήσεις» των μεταναστών, εφόσον το ζητήσει το Βερολίνο, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν. 

«Όμως προς το παρόν δεν έχει δεχτεί κάποιο τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε η ίδια πηγή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να αντιμετωπίσει την κρίση στο μεταναστευτικό, καθώς δέχεται έντονες πιέσεις από τους σκληροπυρηνικούς συμμάχους της, τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU) που απειλούν να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας για τους μετανάστες.


Στην περίπτωση που η Μέρκελ δεν καταφέρει να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ο κυβερνητικός συνασπισμός κινδυνεύει με κατάρρευση.

Και η Ουγγαρία ανοικτή σε διαπραγματεύσεις

Εν τω μεταξύ και η Ουγγαρία είναι «ανοιχτή» σε διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία για μια διμερή συμφωνία για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής, η Γερμανία προσέγγισε την ουγγρική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή διμερών διαπραγματεύσεων, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος.

«Η θέση της Ουγγαρίας για το μεταναστευτικό είναι σαφής, όμως είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο, αυτή είναι η φύση της Ευρώπης», πρόσθεσε.


Ειδικοί αναλυτές θεωρούν απίθανο να δεχτεί η Βουδαπέστη όλα τα αιτήματα της Γερμανίας, καθώς ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αρνείται κατηγορηματικά να δεχτεί στη χώρα του μετανάστες ή πρόσωπα που έχουν ζητήσει άσυλο σε άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ