Μεθυσμένοι οδηγοί και υπερβολική ταχύτητα: Δραματική αύξηση των παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη

Μεθυσμένοι οδηγοί και υπερβολική ταχύτητα: Δραματική αύξηση των παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου - EUROKINISSI
0

Δραματική αύξηση σημείωσαν οι παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ τον φετινό Ιούνιο στον νομό Θεσσαλονίκης, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κατά τους τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στο οδικό δίκτυο του νομού, καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 80,88% των οδηγών που βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ κατά 48,34% αυξήθηκαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Τα στοιχεία για τον Ιούνιο του 2018 δείχνουν πως σχεδόν 2 στους 100 οδηγούς που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ ήταν μεθυσμένοι (246 από τους 12.536).

Επίσης, οι παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας εκτοξεύτηκαν το ίδιο διάστημα σε 1.206, 393 περισσότερες από την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (813).

Οι δύο παραπάνω κατηγορίες αφορούν τις λεγόμενες επικίνδυνες παραβάσεις, δηλαδή εκείνες που ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος με θάνατο ή τραυματισμό. Η θεαματική άνοδος που καταγράφηκε φέτος στις συγκεκριμένες κατηγορίες φαίνεται ότι αποδίδεται στους ενισχυμένους ελέγχους που έγιναν από πλευράς Τροχαίας, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, το ίδιο διάστημα καταγράφηκε μια μείωση της τάξεως των 17,6%, συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2017 (117 φέτος από 142 πέρσι). Από το σύνολο αυτό, δύο ήταν θανατηφόρα, όσα και πέρσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM