Την αντιμετώπιση των μισογυνικών συμπεριφορών σαν έγκλημα μίσους από την βρετανική αστυνομία ζητά μια πρωτοβουλία πολιτών στην οποία μετέχουν γυναικείες οργανώσεις και άλλοι φορείς.
Καλούν την αστυνομία της Αγγλίας και της Ουαλίας να ψηφίσουν την σχετική αναγνώριση στη συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας στις 11 Ιουλίου.
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ΜΚΟ, η μεγάλη οργάνωση «Πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου» και κορυφαίοι θρησκευτικοί ηγέτες από διάφορα δόγματα. Ύστερα από την δημοσιότητα που είχε η καμπάνια του #Me Too τα κινήματα θεωρούν πως υπάρχει αυξημένη ανάγκη να αντιμετωπιστεί η προβληματική συμπεριφορά την οποία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο και σε άλλες πτυχές της κοινωνικής ζωής.
Ως τώρα ελάχιστες αστυνομικές μονάδες στη Βρετανία, όπως η αστυνομία του Νότινγχαμ, έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση της μισογυνικής συμπεριφοράς ως έγκλημα μίσους. Στις συμπεριφορές αυτές περιλαμβάνεται η παρενόχληση στο δρόμο ή ακόμα και η ανεπιθύμητη φυσική επαφή.
Σύμφωνα με την Χέλεν Βος από το Κέντρο Γυναικών του Νότινγχαμ «ο μισογυνισμός είναι το έδαφος στο οποίο αναπτύσσεται η βία κατά των γυναικών. Οι συμπεριφορές που χαρακτηρίζουμε σεξιστικές είναι αυτές που σταδιακά οδηγούν στη φυσική βία».
Για τον Σαμ Σμέθερς επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου «ο μισογυνισμός είναι τόσο διαδεδομένος που πλέον θεωρείται μια κανονικότητα στην κοινωνία μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρενοχλούνται οι γυναίκες με διάφορες μορφές. Αν δεν το αντιμετωπίσουμε δε θα αλλάξει. Πρέπει να αρχίσουμε να αποκαλούμε τον μισογυνισμό αυτό που πραγματικά είναι. Ένα έγκλημα μίσους».
Σύμφωνα με τον Σαίντ Μοχάμεντ, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Himmah που έχει έδρα το Νότινγχαμ, «η μισογυνική συμπεριφορά προς αυτές είναι μια πραγματικότητα για πάρα πολλές γυναίκες. Μπορούμε να συγκρίνουμε το είδος αυτής της συμπεριφοράς με την ισλαμοφοβία και τον αντισημιτισμό.
Η Σάρα Γκριν από την οργάνωση «Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών» είπε πως «είναι σημαντικό για την αστυνομία να αντιμετωπίζει τις μισογυνικές συμπεριφορές σαν έγκλημα μίσους. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία τις αστυνομίας με τις κατά τόπους αρχές και τις γυναικείες οργανώσεις. Και βέβαια σε ένα ευρύτερο επίπεδο να υπάρξει ενημέρωση και επιμόρφωση σε σχολεία, εργασιακούς χώρους κλπ».
σχόλια