Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα - Η πρώτη Κυριακή των εκπώσεων

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα - Η πρώτη Κυριακή των εκπώσεων Facebook Twitter
0

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα τα καταστήματα στην Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων.

Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκίνησε επισήμως τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

Το ωράριο που έχει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας για το σημερινό ωράριο των καταστημάτων είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ωστόσο, «μαλθακή», παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, που στην ένδυση και την υπόδηση φτάνουν κατά μέσο όρο στο 40%- 50%, χαρακτηρίζει την πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνει, παρότι οι έμποροι είχαν θετικές προσδοκίες για τη φετινή εκπτωτική σεζόν του καλοκαιριού, προσμένοντας ευνοϊκό αντίκτυπο από τις ευνοϊκές δηλώσεις και στατιστικές για την ανάπτυξη της οικονομίας και το λιανεμπόριο, ωστόσο η πράξη διέψευσε τις ελπίδες τους.

«Πέρασε η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων και το καταναλωτικό κοινό παρέμεινε αδιάφορο, όχι επειδή δεν θέλει να αγοράσει, αλλά προφανώς επειδή δεν περισσεύουν χρήματα, δεδομένου μεταξύ άλλων ότι μέχρι το τέλος του 2018 πρέπει να πληρωθούν έξι φόροι. Έτσι, οι καταναλωτές επιλέγουν 100% την πεπατημένη των προηγούμενων ετών της κρίσης, δηλαδή πρώτα θα αγοράσουν ό,τι είναι απόλυτα αναγκαίο, μετά θα φροντίσουν να κάνουν μερικά μπάνια τα παιδιά τους και αν κάτι περισσέψει, τότε θα κάνουν ψώνια από τα καταστήματα» επισημαίνει.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM