Παραιτήθηκε ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον εν μέσω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Παραιτήθηκε ο πρώην αρχιεπίσκοπος της Ουάσινγκτον εν μέσω κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών Facebook Twitter
EPA/DANILO SCHIAVELLA
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση του πρώην αρχιεπισκόπου της Ουάσινγκτον κι ενός από τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ, Θιοντόρ ΜακΚάρικ, μετά τους ισχυρισμούς σε βάρος του, για σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών και νεαρών αντρών.

Παράλληλα ο πάπας διέταξε τον αποκλεισμό του από κάθε θρησκευτική δημόσια λειτουργία, αλλά και την υποχρέωσή του να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό για προσευχή και μεταμέλεια.

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο ΜακΚάρικ έστειλε την επιστολή της παραίτησής του, στον πάπα Φραγκίσκο, το βράδυ της Παρασκευής.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτησή του, από το θρησκευτικό αξίωμά του, ενώ διέταξε τον αποκλεισμό του από κάθε θρησκευτική δημόσια λειτουργία, αλλά και την υποχρέωσή του να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό για προσευχή και μεταμέλεια, μέχρι οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του, να τεθούν σε κανονιστική δικαστική κρίση," ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Βατικανού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM