Η Κυριακή Καραγιάννη, αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αφού ολοκλήρωσε το Master της, τώρα ξεκινά το διδακτορικό της εστιάζοντας στις κοινωνιοψυχολογικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην εκδήλωση εκφοβισμού σε έφηβους μαθητές.
Το παιδί θέτει στο επίκεντρο της έρευνάς της στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και η Αθανασία Κώτσιου, μελετώντας τις συνέπειες της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις γνωστικές λειτουργίες και την ακαδημαϊκή επίδοση των παιδιών του Δημοτικού.
Η Σοφία Κωνσταντινίδου, από την άλλη, έχει αφιερωθεί στην κλινική ογκολογία και, μέσα από την έρευνά της, θα αναζητήσει νέα θεραπευτικά σχήματα για μορφές καρκίνου του πνεύμονα.
Τα μυστικά της υγείας του ανθρώπου θα προσπαθήσει να ανακαλύψει και ο Γιώργος Ψαρέλλης, αριστούχος χημικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος θα συνδυάσει στην έρευνά του διάφορα δεδομένα κλινικών μελετών με μοντέλα μηχανικής μάθησης και αλγόριθμους εξόρυξης δεδομένων, προκειμένου να συμβάλλει στον σχεδιασμό στρατηγικών πρόληψης ασθενειών και ανάπτυξης εξατομικευμένων θεραπειών.
Με εφόδιο τη γνώση και όπλο τους την αφοσίωση, η Κυριακή, η Αθανασία, η Σοφία και ο Γιώργος μπορούν να προχωρήσουν στην ερευνά τους, να κατακτήσουν τους στόχους τους και να διαγράψουν μια λαμπρή σταδιοδρομία. Όπως μπορούν και οι υπόλοιποι υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση για το 2018, οι οποίοι διακρίθηκαν, όχι μόνο για τις άριστες επιδόσεις τους, αλλά και για την ωριμότητά τους και την αποφασιστικότητά τους να εξελίξουν τη γνώση και το ταλέντο τους.
Τόσο σε εκείνους, όσο και στους συνολικά 7.200 υποτρόφους από το 1978, δίπλα τους βρίσκεται πάντα το Ίδρυμα Ωνάση: να ενισχύει την προσπάθειά τους, να δίνει ώθηση στο όραμά τους και να απελευθερώνει τις δυνάμεις τους προς όφελος δικό τους, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.
Όπως κάθε χρόνο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει σταθερά την Παιδεία μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του. Με υπερηφάνεια και χαρά, λοιπόν, ανακοινώνει και φέτος τα αποτελέσματα των υποτροφιών του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.onassis.org και, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους, να μάθουν την πορεία της αίτησής τους.
Οι 145 νέες υποτροφίες δόθηκαν ως εξής:
Α. 135 υποτροφίες σε Έλληνες για σπουδές στο εξωτερικό και την Ελλάδα.
Β. 10 υποτροφίες σε αλλοδαπούς επιστήμονες και ερευνητές, σε κλάδους σχετικούς με τον ελληνικό πολιτισμό – από την προϊστορία/αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη Ελλάδα, την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.
Το Ίδρυμα Ωνάση εύχεται σε όλους τους επιτυχόντες να διαγράψουν μια σπουδαία σταδιοδρομία.