Δύο νέες κωμωδίες που αξίζουν την προσοχή σας

Δύο νέες κωμωδίες που αξίζουν την προσοχή σας Facebook Twitter
Το "Married" ασχολείται με ένα θέμα που έχει παιχτεί πάρα πολύ στην τηλεόραση. Ο γάμος και η φθορά που φέρνει στις σχέση ενός ζευγαριού
0

Οι κωμωδίες είναι τα δυνατά χαρτιά των καναλιών, όταν πετυχαίνουν. Μόνο που πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο είδος. Κάτι που είναι αστείο στην καθημερινότητα δεν μεταφέρεται στην τηλεόραση και κάτι που λειτουργεί στο σενάριο αποτυγχάνει στα χέρια ενός ακατάλληλου ηθοποιού. Δύο νέες κωμωδίες του καλοκαιριού ξεχωρίζουν, χωρίς να υπόσχονται να αλλάξουν τα όρια της κωμωδίας. Μάλλον δεν θα είναι οι κωμωδίες που «θα πρέπει να δουν όλοι» αλλά είναι οπωσδήποτε πολύ ευχάριστες, με πολύ καλές προθέσεις, και το κυριότερο, δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη του θεατή.

Το "Married" ασχολείται με ένα θέμα που έχει παιχτεί πάρα πολύ στην τηλεόραση. Ο γάμος και η φθορά που φέρνει στις σχέση ενός ζευγαριού είναι πολύ συνηθισμένη πλοκή που συχνά ξεχειλώνεται από τα κλισέ. Το 'Married' δεν ξεστρατίζει ιδιαίτερα -το σεξ υποφέρει, τα παιδιά είναι πηγές μόνιμου αποσυντονισμού- αλλά διαφέρει στο ότι αντιμετωπίζει τους πρωταγωνιστές με καλοσύνη. Η αγάπη υπάρχει ακόμα και ο ένας, τελικά, δε θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τον άλλον. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Judy Greer (γνωστή από το Arrested Development και το The Wedding Planner), η οποία υποδύεται την κουρασμένη νοικοκυρά με λιγότερη νεύρωση από το συνηθισμένο και ο Nat Faxon, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως σεναριογράφος (the Descendants).

Έχουμε δει πολλές φορές «ξένους» στην Αμερική. Σπάνια βλέπουμε Αμερικανούς ως μετανάστες, και αυτό το κενό συμπληρώνει πολύ ευχάριστα το Welcome to Sweden. Η Σουηδία είναι πρότυπο χώρας για όλο τον κόσμο, όπως φαίνεται, και η τέλεια οργάνωση δημιουργεί πολύ καλές προϋποθέσεις για κωμωδία: ένας Αμερικανός λογιστής αποφασίζει να μεταναστεύσει στη Σουηδία εξαιτίας της σουηδέζας κοπέλας του και η φιλική, ανοιχτή, ελαφρώς αφελής του αντιμετώπιση της ζωής πέφτει πάνω στους σοβαρούς, μετρημένους και οργανωμένους Σουηδούς, μαζί με πολύ Ace of Base, λευκό κρασί και λίγο από κυνική κατάθλιψη.

Δύο νέες κωμωδίες που αξίζουν την προσοχή σας Facebook Twitter

Η σειρά είναι δημιουργία του Greg Poehler (αδερφού της Amy Poehler, σεναριογράφου και πρωταγωνίστριας του Parks and Recreation) και βασίζεται στις πραγματικές του εμπειρίες από την Σουηδία, στην οποία μετακόμισε το 2006.

Σε ένα επεισόδιο ο Bruce, ο φρέσκος μετανάστης από την Αμερική προσπαθεί να βγάλει σουηδικό δίπλωμα οδήγησης. Η υπάλληλος του λέει ότι «η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρχουν μηδέν αυτοκινητιστικά ατυχήματα στη χώρα.» Ο Bruce απαντάει «δεν είναι λίγο αφελές να το πιστεύετε αυτό;» για να λάβει ως απάντηση ένα αυστηρό βλέμμα. H Σουηδία πράγματι έχει λάβει δράση για το θέμα με τον σχεδιασμό του προγράμματος Vision Zeroτο οποίο ως τώρα έχει θαυμάσια αποτελέσματα. Πέρυσι σκοτώθηκαν μόλις 264 άνθρωποι σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα (στην Ελλάδα ήταν πάνω από 1200) και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill De Blasio, έχει υιοθετήσει ήδη κάποιους από τους κανονισμούς της Σουηδίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωδεκαθεϊστές κατά Netflix για το KAOS: «Ακολουθεί την πεπατημένη της σύγχρονης χριστιανικής οπτικής»

TV & Media / Δωδεκαθεϊστές κατά Netflix για το KAOS: «Ακολουθεί την πεπατημένη της σύγχρονης χριστιανικής οπτικής»

Οι δημιουργοί της σειράς παραποιούν σε τέτοιο βαθμό την ελληνική αντίληψη για το θείο που φθάνουν να παρουσιάσουν τον Δία και την Ήρα ως δολοφόνους μωρών, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM