Νύχτες στην Αθήνα

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Moon Duo
0

Live

Μoon Duo, 11/9, 21:00, An Club, Σολωμού 13-15, 210 3305056, €12-15.

Το 2009 ο Rypley Johnson των Wooden Shjips συνάντησε τη Sanae Yamada στο Σαν Φρανσίσκο και δημιούργησαν ένα νέο σχήμα. Εκεί ηχογράφησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Mazes» και διαμόρφωσαν την ταυτότητα της μουσικής τους, ενώ ακολούθησε το «Circles». Παράλληλα, ταξίδευαν ασταμάτητα σε Ευρώπη και Αμερική, δημιουργώντας τον δικό τους, ξεχωριστό ήχο, παντρεύοντας την garage και την psych pop μ' έναν χορευτικό motorik ρυθμό. Στις 11 Σεπτεμβρίου επισκέπτονται την Ελλάδα για μια ακόμη φορά. Δύο χρόνια νωρίτερα, η sold out εμφανισή τους στο An Club είχε πάρει τις καλύτερες κριτικές, αφού κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το αθηναϊκό κοινό. Φέτος, αυτό που θα κάνει την επίσκεψή τους να διαφέρει είναι η προσθήκη του John Jeffrey στα ντραμς, η οποία αλλάζει τον τρόπο που παίζουν, επιτρέποντάς μεγαλύτερη ελευθερία στους αυτοσχεδιασμούς. Τη συναυλία θα ανοίξει το πολλά υποσχόμενο συγκρότημα Melt Mountain. Είναι Έλληνες, έχουν αγγλόφωνο στίχο και ανασχηματίστηκαν πρόσφατα με την προσθήκη νέων μελών. Λένε πως ψάχνουν στα βουνά να βρουν μουσική, μαζεύοντας πέτρες, και βλέπουν οράματα τα οποία θα μοιραστούν με το κοινό στην επερχόμενη εμφάνισή τους στη σκηνή του An Club.

Festival

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
DJ Tapesh

Beach House Festival 014 part II, 6/9, 20:00, Bolivar Beach Bar, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, 6970 367684, €10-13.

Το γνωστό παραλιακό μπαρ Βolivar διοργανώνει ένα μίνι φεστιβάλ αυθεντικής ηλεκτρονικής μουσικής που υπόσχεται πολλά. Headliners θα είναι δύο DJs και παραγωγοί από το Μόναχο, ο Mike «Milk» Kronenberger και ο Steven «Sugar». Έγιναν γνωστοί από τις ραδιοφωνικές επιτυχίες, «Hey (Nah Nah Neh)», «Higher & Higher», «Love is in the air», «Let the sun shine» και αποτελούν το μεγάλο όνομα του φεστιβάλ. Ακολουθεί ένα ακόμη δίδυμο, αυτό των Infinity Ink, που είναι μέλη των Hot Natured και παραγωγοί των επιτυχιών «Infinity» και «Games». Το δίδυμο της Crosstown Rebels και μέλη των Hot Natured, ο DJ Luca C και η Ali Love στα φωνητικά, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στα κλαμπ του Λονδίνου και συνεργάστηκαν με μεγάλα ονόματα της dance σκηνής. Μαζί τους ο γνωστός για τα πολυσυλλεκτικά του sets DJ Tapesh. Άρχισε από πολύ μικρός να ασχολείται με τη μουσική, συμμετείχε σε σημαντικές παραγωγές όπως τα «Reminisce» για την Get Physical, «Feelings» στην Μobilee και «Got to live», και κατάφερε να περιοδεύσει εκτός Ευρώπης σε μεγάλες σκηνές. Το φεστιβάλ θα ανοίξουν δημοφιλείς έλληνες DJs όπως οι Dino Mfu, Chris Child, Soulfellaz, Skinny και Nsi.

Party

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Justin Prime

Justin Prime and All Together Now Neon Party, 6/9, 22:00, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 211 4112500, €6-10.

Τα Neon Parties ξεκίνησαν από υπόγεια και μικρά μαγαζιά και μετακόμισαν στο Gagarin, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερο κόσμο που μπουγελώνεται με μπογιές. H «συνομοσπονδία» των πάρτι All Together Now επιστρέφει στο γνωστό venue και υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με το πιο πολύχρωμο event. Λευκά μπλουζάκια θα φωσφορίζουν στο σκοτάδι, ο χώρος θα γεμίσει με 1.000 λίτρα neon χρώμα, glowsticks, νεροπίστολα, φουσκωτά, neon αλλά και πολλή μουσική. Τα decks θα αναλάβει ο δημοφιλής Ολλανδός electro house παραγωγός Justin Prime που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον συνθέτη των dancefloor hits «Cannonball», «Thunderbolt» και «Poing», με πολλές κυκλοφορίες σε μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Μαζί του θα βρίσκονται μέλη των ομάδων STFU, YSP!WSY!, Not Sober, Les Animaux και Werk σε ένα πάρτι που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Να σημειωθεί ότι είναι το δέκατο πάρτι της ομάδας, μετά από 9 συνεχόμενα sold out events, και για μια ακόμη φορά διοργανώνεται από την Paint Glow, τη μεγαλύτερη εταιρεία που διοργανώνει neon και γενικότερα extreme events σε όλη την Ευρώπη.

Komma Bar

 Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Komma Bar


Ξεκινά η σεζόν στο Komma bar της Μαυροκορδάτου. Kάθε Πέμπτη στα decks οι ΛεGirlz και κάθε Παρασκευή ο JohnJohn.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ