Η Λάνα Ντελ Ρέι δεν κάνει πίσω και ανακοίνωσε πως θα τραγουδήσει σε φεστιβάλ στο Ισραήλ

Η Λάνα Ντελ Ρέι δεν κάνει πίσω και ανακοίνωσε πως θα τραγουδήσει σε φεστιβάλ στο Ισραήλ Facebook Twitter
0

Η Λάνα ντε Ντελ Ρέι θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Meteor που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Όπως σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες υψηλού προφίλ που θέλησαν να εμφανιστούν στο Ισραήλ, και η Del Rey αντιμετώπισε κριτική από τους παλαιστίνιους ακτιβιστές.

Όμως η Del Rey δεν έκανε πίσω και εξέδωσε μια δήλωση με την οποία εξηγεί την απόφασή της να εμφανιστεί εκεί.

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί είναι αναστατωμένοι που πηγαίνουμε στο Τελ Αβίβ για το φεστιβάλ Meteor», έγραφε στο Twitter. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πιστεύω ότι η μουσική είναι καθολική και ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να μας ενώσει», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Αν δεν συμφωνείτε με αυτό, το κατανοώ και καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές. Αλλά εγώ και η μπάντα μου κάνουμε εμφανίσεις όλο τον κόσμο για μήνες εδώ και 10 χρόνια μαζί. Και είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε σε ένα μέρος που παίζουν πολλά μεγάλα συγκροτήματα φέτος και σε αυτό το φεστιβάλ. Δεν συμφωνούμε πάντα με την πολιτική των τόπων που παίζουμε ή ακόμα και στη δική μας χώρα - μερικές φορές δεν αισθανόμαστε ούτε ασφαλείς, ανάλογα με το πόσο μακριά ταξιδεύουμε στο εξωτερικό - αλλά είμαστε μουσικοί και έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας όντας στο δρόμο», σημειώνει η τραγουδίστρια.

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η συναυλία στο Τελ Αβίβ δεν είναι πολιτική δήλωση ή δέσμευση για την πολιτική εκεί, όπως το τραγούδι εδώ στην Καλιφόρνια δεν σημαίνει ότι οι απόψεις μου βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με τις σημερινές απόψεις των κυβερνήσεών μου ή μερικές φορές απάνθρωπες ενέργειες».

Αρκετοί καλλιτέχνες καλούνται συχνά να ακυρώσουν παραστάσεις στο Ισραήλ ως μέρος του «πολιτιστικού μποϊκοτάζ», μιας μη βίαιης διαμαρτυρίας ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης από την κυβέρνηση.

Το κίνημα BDS περιγράφει την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ ως «απαρτχάιντ».

Πάντως το 2014, η Del Rey ακύρωσε μια συναυλία στο Τελ Αβίβ, η οποία θα ήταν το ντεμπούτο της στο Ισραήλ.

Σε απάντηση οι ακτιβιστές της οργάνωσης που προωθούν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ της λένε να επανεξετάσει την απόφασή της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ