Διεθνής Έκθεση Κάνναβης και στη Θεσσαλονίκη- Τα εγκαίνια θα κάνει ο Γιάννης Μπουτάρης

Διεθνής Έκθεση Κάνναβης και στη Θεσσαλονίκη- Τα εγκαίνια θα κάνει ο Γιάννης Μπουτάρης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου- ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και τα εγκαίνια θα κάνει ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, περισσότεροι από 70 εκθέτες και μια πλούσια γκάμα προϊόντων όπως φαρμακευτικά σκευάσματα, είδη διατροφής, ένδυση, καλλυντικά, ατμοποιητές, σπόροι, δομικά υλικά, αγροτικός και βιομηχανικός εξοπλισμός και εφαρμογές, είναι λίγα μόνο από όσα θα βρουν οι επισκέπτες στη Salonica Cannabis Expo.

Η απόφαση να γίνει έκθεση και στη Θεσσαλονίκη προέκυψε μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κάνναβης στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο, από όπου -σύμφωνα με τους διοργανωτές- μέσα σε 3 μέρες πέρασαν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες. 

Στόχος της έκθεσης να μάθουν οι επισκέπτες όσα δεν ξέρουν «για το πιο πολύτιμο βοτάνι», όπως το χαρακτηρίζουν, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες της κάνναβης και τα ιατρικά και βιομηχανικά προϊόντα τους.

«Σκοπός μας, επίσης, είναι να έρθουν σε επαφή οι ασθενείς μεταξύ τους, αλλά και τα εγχειρήματα που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα με τις εταιρείες που πρωτοπορούν στο εξωτερικό, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και τεχνογνωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Παράλληλα, προκειμένου να λύσουμε την όποια παρεξήγηση υπάρχει γύρω από το φυτό, σε μια σειρά περισσότερων από 20 ομιλιών, γιατροί κι ασθενείς θα μας ενημερώσουν για τα επιτεύγματα της θεραπευτικής κάνναβης, φορείς θα μας εξηγήσουν πως μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ιατρικά σκευάσματα και πως θα γίνουμε καλλιεργητές, ενώ επιχειρηματίες του χώρου θα μας μεταφέρουν την εμπειρία της νέας αυτής αγοράς», καταλήγουν οι διοργανωτές. 

Η Salonica Cannabis Expo θα διαρκέσει από 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ