Χλόη Σεβινύ: Το κορίτσι του 90 (ΝSFW)

Χλόη Σεβινύ: Το κορίτσι του 90 (ΝSFW) Facebook Twitter
0

Φύλλα Χλόης

Από όλα τα πράγματα που έζησα τη δεκαετία του 90 σπανίως θυμάμαι κάτι με μεγαλύτερη τρυφερότητα από την Xλόη Σεβινύ. Που μου κάνει παρήχηση, μονίμως, με την ξεσκολισμένη αριστοκράτισσα μαντάμ ντε Σεβινιέ - τα γράμματά της οποίας  θά έπρεπε να είναι ευαγγέλιο σε όποιον χρειάζεται ως όπλο στη ζωή την κοφτερή κι απόκρημνη ευγένεια της διπλωματίας:  κάθε χαμόγελο, δρεπανηφόρο άρμα.

Δεν έχω παράπονο, μεγαλώνει καλά η Χλόη, όπως μπορεί δηλαδή ένα κορίτσι απίστευτης χάρης, που δεν είναι πια κορίτσι, αλλά γίνεται καλή ηθοποιός, χαλαρός τύπος, μακρυά από τα ξίδια, που μετά από κάποια ηλικία αντί να σε κάνουν κουλ, σε κάνουν γραφικό. 

Εντάξει, κάπου έχει χαθεί στα τηλεοπτικά και παραέχει ποζάρει στα φιγουρίνια -αλλά αυτό είναι το χιούμορ της γενιάς της, που ειρωνεύεται το κύρος (αν και το θέλει διακαώς), οπότε φροντίζει φιλότιμα να ψαλιδίζει τη σοβαρότητά της πού και πού. Και καλά κάνει. 

Το μόνο που δε χώνεψα και πάντα θα με πειράζει είναι που άφησε  ένα τόσο μέτριο σκηνοθέτη σαν τον Gallo, να την τραβομαλλάει έτσι σε αυτή την πίπα. Ακόμα κι αν είχε σκαλώσει κάποτε μαζί του.

Νόμος. Όσο πιο ονειρεμένο είναι ένα κορίτσι, τόσο μπερδεύεται με τους πιο άκυρους

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ