Οι πρωτιές στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Οι πρωτιές στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα κατέκτησε την πρώτη θέση στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης που διεξήχθη σήμερα, αφήνοντας πίσω τον συμπατριώτη του Σούρα Κιτάτα κατά 1,99 δευτερόλεπτα, μεταδίδει το Associated Press. 

Ο Ντεσίσα τερμάτισε σε 2 ώρες, 5 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Ο περυσινός νικητής Γκρέγκορι Καμβόρορ από την Κένυα, τερμάτισε τρίτος. 

Η Μέρι Κεϊτάνι, επίσης από την Κένυα, έγινε η δεύτερη γυναίκα που κέρδισε τέσσερις φορές τον Μαραθώνιο, υπερτερώντας της συμπατριώτισσας Βίβιαν Τσερουγιοτ κατά 3 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. 


Η Κεϊτάνι κάλυψε την απόσταση μέσα σε 2 ώρες, 22 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για τον δεύτερο γρηγορότερο χρόνο στην ιστορία. Η Μάργκαρετ Οκάγιο από την Κένια, εξακολουθεί να κρατάει το ρεκόρ από το 2003 με χρόνο 2 ώρες, 22 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. 

Πρόκειται για την τέταρτη νίκη της Κεϊτάνι μέσα σε πέντε χρόνια. Κέρδισε το 2014, το 2015 και το 2016 ενώ πέρυσι είχε τερματίσει δεύτερη μετά την Αμερικανίδα Σαλέιν Φλάναγκαν. Φέτος η Φλάναγκαν τερμάτισε τρίτη. 

Η Κειτάνι, μαζί με την Γκρέτε Βάιτς είναι οι μόνες γυναίκες που κέρδισαν τον Μαραθώνιο τέσσερις φορές. Η Νορβηγίδα Βάιτς, μέσα στη δεκαετία 1978 - 1988, κατέκτησε εννιά φορές την πρώτη θέση. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM