De Madeira, αλμύρα, χιόνι και ζωή χαρισάμενη

De Madeira, αλμύρα, χιόνι και ζωή χαρισάμενη Facebook Twitter
Τα σπορ της street κουλτούρας και η κατασκευή σανίδων δεν είναι επάγγελμα ή χόμπι. Είναι τρόπος ζωής. Ο Δημήτρης ξυπνάει κάθε μέρα και είναι σαν να έχει κύμα. Η Ελλάδα –όπως μας λέει- είναι ιδανική για αυτή τη ζωή. Έχει πάντα ήλιο, τα νότια προάστια είναι πλημμυρισμένα στις παραλίες και ο καιρός είναι ιδανικός. «Χθες έφτιαξα σανίδια, πήγα θάλασσα, έκανα ποδήλατο, έκανα σκέιτ, έκανα bmx, ήπια μπύρες με τους φίλους μου» λέει. «Δεν έχει περάσει μέρα που να μην κάνω κάτι από όλα αυτά.
0

Ο Δημήτρης μένει σε ένα υπόγειο γκαράζ που μόλις μπεις μέσα, εύκολα νομίζεις πως είσαι κάπου στις Μαλδίβες και πως σύντομα θα σου σερβίρουν μια pina colada ενώ θα χαζεύεις το λουλουδάτο σου κολιέ.

Δίπλα από την εξωτική αυτή φωλιά, βρίσκονται δυο εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα και πεντακάθαρα. Εκεί ο Δημήτρης κατασκευάζει τεσσάρων ειδών σανίδες. Longboard short cruiser skates, surfboards, indoboards και skimboards.

De Madeira, αλμύρα, χιόνι και ζωή χαρισάμενη Facebook Twitter

Αφού μας σερβίρει ελληνικό καφέ –γιατί αυτή είναι η φάση- αφήνει στην άκρη το βιβλίο «perfect waves» για να μας μιλήσει για κύματα, γυμναστική, skate και street κουλτούρα. «Καταρχάς μένεις πολύ μακριά» του λέμε αφού έχουμε περπατήσει σαράντα λεπτά για να διανύσουμε μια απόσταση που μας είπε πως δεν ξεπερνά τα δεκαπέντε λεπτά περπάτημα. «Εγώ κυκλοφορώ πάντα με το σανίδι και έτσι δεν καταλαβαίνω τις αποστάσεις» μας λέει και γελάει.

De Madeira, αλμύρα, χιόνι και ζωή χαρισάμενη Facebook Twitter

Εδώ και δεκαεφτά χρόνια η ζωή του Δημήτρη είναι αυτά τα σπορ. Στα δώδεκα αγόρασε το πρώτο του bmx με τα κέρδη του από τα κάλαντα. Έπειτα, υιοθέτησε το όνομα παντοφλάτορας από το παντοκράτορας και το flat land που είναι κόλπα με το bmx στο έδαφος. Το όνομα παντοφλάτορας έφτασε στη δημιουργία του crew της παντοφλατορίας και έκτοτε, το σήμα της παντόφλας συνδέθηκε με τον Δημήτρη και την παρέα του.

Διάβασε την συνέχεια της συνέντευξης στο site του ΓΚΡΕΚΑ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ