Ο Απόστολος Νικολαΐδης προσπάθησε να δει με μια πιο ψύχραιμη ματιά το προηγούμενο δεκαπενθήμερο

Ο Απόστολος Νικολαΐδης προσπάθησε να δει με μια πιο ψύχραιμη ματιά το προηγούμενο δεκαπενθήμερο Facebook Twitter
0

Είδα αυτό το μικρό, εξαιρετικό βίντεο, για τις πρώτες εβδομάδες του φετινού Ιουλίου. Στην μικρή του διάρκεια συμπυκνώνει όλα τα συναισθήματα του μήνα μέσα απ' την ιδιαίτερη οπτική του δημιουργού του. 

Ο Απόστολος Νικολαϊδης είναι κινηματογραφιστής / σκηνοθέτης. Διατηρεί ένα studio στου Φιλοπάππου. «Προσπαθώ όσο μπορώ να προστατέψω την δουλειά μου από τις εκπτώσεις των ψηφιακών μέσων» λέει ο ίδιος στο LIFO.gr. 

Και το βίντεο; «Είναι μια δουλειά που ξεκίνησε πριν από περίπου 15 ημέρες, κυρίως από την ανάγκη να καταγραφεί η ένταση της Αθήνας αυτών των ιστορικών ημερών με ένα διαφορετικό και πιο ψύχραιμο τρόπο από αυτόν που βλέπαμε στα media.


Το τελευταίο διάστημα πλημμυρίσαμε από εικόνες "κενές" οι οποίες δεν καταφέρνουν ούτε να ψυχαγωγήσουν, αλλά ούτε και να ενημερώσουν.
Αποφάσισα λοιπόν να πάρω την κάμερά μου και να καταγράψω την καθημερινότητα της πόλης όλο αυτό το διάστημα. Πολύτιμη ήτανε και η βοήθεια του πολύ καλού μου φίλου Γιάννη Καρούνη στα γυρίσματα, καθώς μερικά από αυτά δεν θα μπορούσανε να έχουνε γίνει από ένα και μόνο άτομο. Η μουσική είναι σύνθεση και εκτέλεση του πολύ καλού φίλου (και ταλεντάρας) Θοδωρή Ρέγκλη. Το υπόλοιπο έγινε με αρκετά ξενύχτια στη σουίτα του μοντάζ.»

Το July ανέβηκε πριν λίγες ώρες στο Vimeo και δεν απευθύνεται σε καμία περίπτωση μόνο για εσωτερική κατανάλωση. «Ελπίζω αυτή η δουλειά να επικοινωνήσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο της Αθήνας προς τα έξω» τονίζει ο Απόστολος. Το πρώτο σχόλιο (ξένου) θεατή κάτω απ' το βίντεο; «Good Luck Greece».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM