ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.9.2013 | 20:37

:)

Και σκέφτεσαι που έφταιξες . Αναρωτιέσαι . Αλλά δεν έχεις καμία απάντηση . Ή μάλλον έχεις, πολλές . Αλλά δεν ξέρεις αν κάποια από αυτές είναι πραγματικά σωστή . Κουραστικό αλλά και αναπόφευκτο . Να μην ξέρεις πότε να σταματήσεις και πότε να προχωρήσεις . Να μην ξέρεις πότε να κόψεις ταχύτητα και πότε να πατήσεις γκάζι για τα καλά . Και τι σε βοηθάει επιτέλους να μάθεις ; Τα γεγονότα ; Η πραγματικότητα ; Κάποιος άλλος ; Αυτός ; Εσύ ; . Πάλι δεν ξέρεις . Θα μάθεις όμως . Κάποια στιγμή θα μάθεις . Ψυχοφθόρο αλλά με αποτέλεσμα . Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια, δεν μαθαίνεις ποτέ τι πραγματικά έφταιξε και συνεχίζεις να ελπίζεις και να εμπιστευέσαι τους ανθρώπους αλλά αν σταματήσεις, τότε πώς θα βρεις την αλήθεια σου ; .Πιστεύω πως μερικές καταστάσεις τις αντιμετωπίζουμε τελείως λάθος, τις κάνουμε περίπλοκες ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολες . Για παράδειγμα είμαστε και εμείς οι κυρίες οι οποίες όταν τελειώνει κάποια σχέση στη ζωή μας, (φιλική,ερωτική δεν έχει σημασία), ρίχνουμε πάντα το φταίξιμο σε εμάς . Πείτε το αφέλεια, βλακεία, όπως θέλετε αλλά το κάνουμε . Λες και στην οποιαδήποτε σχέση μας είμασταν μόνες μας . Πως ότι ζούσαμε το ζούσαμε μόνες μας . Όχι ότι εμείς δεν φταίμε , φυσικά . Απλά, όπως γίνεται συνήθως, ο ενάς απ΄τους δύο φταίει λίγο περισσότερο . Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια αυτό, γιατί το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο τις περισσότερες φορές , χωρισμός , απομάκρυνση . Κι όμως, ενώ την έχεις "πατήσει" ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, ξαναπροσπαθείς γιατί είσαι πεπεισμένη ότι κάποτε θα βρεις αυτόν που δένει με' σένα .Και έρχεται η αναθεματισμένη στιγμή που όχι, δεν τα έχεις δει όλα, δεν τα έχεις συναντήσει όλα, γιατί αυτό είναι αδύνατο να συμβεί, αλλά τέλος πάντων έχεις ζήσει διάφορα περιστατικά και λες : " Δεν ξέρω τι να σκεφτώ . Έχω πελαγώσει . Βαρέθηκα να ρίχνω το φταίξιμο σε 'μένα . Και πόσο μάλλον βαρέθηκα να λέω πως όλοι είναι μαλάκες " . Γιατί δεν είναι . Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι λοιπόν . Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους, δεν μπορούν όλοι να σου προσφέρουν τα ίδια . Αλλά το όμορφο είναι να σου προσφέρει ο καθένας όλα όσα μπορεί . Και το ακόμα πιο όμορφο είναι εσύ να το εκτιμάς δεόντως . Οπότε, το συμπέρασμα είναι, να εκτιμάτε πάντα όσα σας προσφέρουν και να μην ζητάτε ποτέ περισσότερα απ' όσα μπορεί ο άλλος να σας προσφέρει . Και φτου κι απ' την αρχή .
1
 
 
 
 
σχόλια
Όχι, όπως είπα δεν αλλάζει κάτι . Δεν επαναπαύεσαι σε καμία περίπτωση , αλλά ούτε θα κάτσεις να δεις ποιος φταίει περισσότερο και ποιος λιγότερο . Δεν έχει ουσία . Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να εκτιμάς όσα σου προσφέρονται και να είσαι σωστός\η απέναντι στον άλλον . Τα λάθη ανθρώπινα είναι .
Scroll to top icon