ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.2.2014 | 14:52

Πιστεύω - δε πιστεύω !

ειχα κάτι μέρες να μπω στις εξομολογήσεις και σήμερα που μπήκα μου ανέβηκε η πίεση ! τι τρέλα είναι αυτή κατά του Θεού? του οποιουδήποτε Θεού(ανάλογα με τη θρησκεία). Δηλαδή εσείς που δε πιστεύετε πουθενά ξυπνάτε πιο αισιόδοξοι από εμάς τους άσχετους και παλιομοδήτες που τουλάχιστον κάπου ελπίζουμε για να πέρνουμε δύναμη να βγάλουμε άλλη μια μέρα με τις τότες δυσκολίες? Εσείς οι πεζοί και άθρησκοι είστε πιο χαμογελαστοί και είστε σίγουροι ότι ό,τι προγραμματίζετε και σχεδιάζετε θα σας πάει όπως νομίζετε γιατί δεν είναι και θέλημα Θεού? κάπου διάβασα γραμμένο με τόσο μίσος ότι αν υπήρχε Θεός δεν θα πεινάγανε παιδιά, δε θα υπήρχαν αρρώστιες και κάτι τέτοια. Μήπως εμείς φταίμε για όλα αυτά? Μήπως εμείς οι πολιτισμένοι τους έχουμε αφήσει έρμεους γιατί μας βολεύει? Και ναι αρρωσταίνουμε και αυτό θα χειροτερεύει γιατί κάναμε τη φύση ένα χάλι μαύρο. Τα πειράξαμε όλα , δεν έχουμε αφήσει τίποτα όρθιο! Βρέχει, ανοιγουν δρόμοι, έχουμε πλυμμήρες γιατί έχουμε ριμάξει τα δάση. Τρώμε αηδίες μετά απο κάποια χρόνια να που ο καρκίνος χτύπαει όλες τις οικογένειες. Αυτές είναι λογικές απαντήσεις για τα δεινά που τραβάμε κι όχι δεν υπάρχει Θεός! Η ζωή είναι πολύ δύσκολη και όλοι έχουμε ανάγκη κάπου να ακουμπήσουμε. Το να πιστεύεις κάπου δε στοιχίζει, σε βοηθάει.(δε μιλαμε για τρελες καταστάσεις για να προλάβω μερικούς)Κι αν μιλήσω για τη δικιά μας θρησκεία(όχι για τον κλήρο, σας προλαβαίνω και πάλι) μόνο αγάπη έχει να μας διδάξει κι αυτή τη στιγμή την έχουμε όλοι ανάγκη...Και τέλος κάτι που το 90% απο σας θα διαφωνήσει αλλά εγώ το πιστεύω, ο Θεός μας δίνει τόσο όσο μπορουμε να αντέξουμε. Την ώρα που πονάμε, σωματικά ή ψυχολογικά, είναι δύσκολο να το καταλάβουμε αλλά αρκετό καιρό μετα καταλαβαίνουμε ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο.
1
 
 
 
 
σχόλια
"κάπου διάβασα γραμμένο με τόσο μίσος ότι αν υπήρχε Θεός δεν θα πεινάγανε παιδιά, δε θα υπήρχαν αρρώστιες και κάτι τέτοια. Μήπως εμείς φταίμε για όλα αυτά?"εν μέρει ναι, οι θρησκείες είναι υπεύθυνες για πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της βίας, της αμάθειας και της μισαλλοδοξίας και αυτά τα πράγματα προκαλούν φτώχεια, αρρώστιες κλπ. Για παράδειγμα (και τονίζω πως δεν είναι καν Top 1000) άλλοι πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους και αερίζουν καλά όταν παίζει επιδημία γρίπης και άλλοι κλείνονται δυο ώρες σε έναν ιερό ναό και προσεύχονται να μην κολλήσουν παρέα με άλλα 150 άτομα, πίνοντας όλοι από το ίδιο κουτάλι στο τέλος. Αν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αρρωστήσουν όσο το δυνατόν λιγότερα παιδάκια, ποιος από τους δύο συμπεριφέρεται πιο εποικοδομητικά κατά τη γνώμη σου; :)
Scroll to top icon