ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.5.2014 | 00:50

ίσως λίγοι το έμαθαν αλλά

σήμερα αυτοκτόνησε ένας μαθητής πριν δώσει πανελλήνιες ίσως κανείς δεν μπορεί να ξέρει πέρα από αυτόν τους λόγους ή τουλάχιστον έτσι λέμε έτσι λένε οι μόλις απόφοιτοι που θυμούνται καθαρά τη διαδικασία και την έχουνε απλά διαγράψει ως απαίσια εμπειρία έτσι λένε οι καθηγητές σε σχολεία και φροντιστήρια τα υπουργεία οι εξεταστές και οι επιτηρητές οι γονείς του που ίσως τον καταπίεζαν και τον ανάγκασαν να ακολουθήσει τα γνωστά στερεότυπα να βρει μια δουλίτσα σε ένα γραφειάκι να βγάζει κάποια λεφτάκια και να ζει τη ζωούλα του σήμερα αγαπητή επιτροπή αγαπητό εκπαιδευτικό σύστημα μπήκαμε στις αίθουσες και γράψαμε για την ανθρωπιά την έλλειψη συμπόνιας και κατανόησης για καταπατήσεις δικαιωμάτων για φαντάσου εξάντληση των μαθητών εξοντωτικό διάβασμα καφέδες βιταμίνες σκατά ύπνος και δως του σαν το ζόμπι το πρωί σχολείο γιατί πρέπει να πάμε επιλέξαμε τη γενική παιδεία για να βγαίνουν οι μισοί για τσιγάρο στην κοινωνιολογία κι οι άλλοι να κάνουν μαθηματικά και φυσική και μετά το Πάσχα να πάμε όλοι ψεύτικα δικαιολογητικά για τις απουσίες γιατί ο νόμος το επιτρέπει κι αυτό να μην ξαναπατήσουμε για να προσηλωθούμε στο φροντιστήριο-κι όχι μόνο ένα φροντιστήριο και δύο και τρία και δως του καραγκιοζιλίκια και δε βγάζω την ουρά μου απ'έξω-και το διάβασμα μπράβο σε όλους μας λοιπόν αυτή είναι η δωρεάν η γενική μας παιδεία ή μάλλον ή πληρωμένη με το παραπάνω εξειδίκευση με πτώσεις των μαθητών στο κενό είτε απ' την ταράτσα είτε απ' το κατώφλι της πόρτας μας στο δρόμο για τις πανελλήνιες.
1
 
 
 
 
σχόλια
Λαχάνιασα διαβάζοντας την εξομολόγησή σου... περίπου 200 λέξεις! Την τελεία στο τέλος τι την έβαλες, ασ' τη να πάει στο καλό! :PΠάντως η αλήθεια είναι ότι τα ΜΑΘΗΤΙΚΑ χρόνια δεν είναι ΤΟΣΟ εξουθενωτικά όσο τα περιγράφεις. Η Γ' Λυκείου έχει μια παραπάνω πίεση και είναι για πολλούς η πρώτη φορά που πραγματικά ζορίζονται (και για εμένα ήταν). Μια μεγαλύτερη δυσκολία θα δεις στο Πανεπιστήμιο, αλλά εκεί που πραγματικά είναι δύσκολα τα πράγματα (απ' ό,τι βλέπω και απ'τους δικούς μου) είναι όταν θα πιάσεις δουλειά, ειδικά με τις σημερινές συνθήκες.Και ας μη βγάζουμε συμπεράσματα ακόμα ως προς το γιατί έκανε ό,τι έκανε, μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό!
Scroll to top icon