ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.9.2015 | 02:43

Πως αντιδρας

οταν ενας καλος σου φιλος ξαφνικα αρχιζει και ασπαζεται πολυ εντονα ακροδεξιες αποψεις;Ανεβαζει μονιμως αρθρα απο αποτυχημενα, ανωνυμα μπλογκς που περιγραφουν τους προσφυγες ως τζιχαντιστες, τρομοκρατες και εχθρους.Μου ελεγε πριν λιγο οτι ευτυχως εμεις εδω ειμαστε καλα γιατι ξερουν πως αν ερθουν θα τους σπασουν στο ξυλο.Θεωρει πως κανενας Ελληνας δε θα μπορουσε να βιασει καποια κοπελα αλλα μονο απο τους προσφυγες κινδυνευουμε.Θα μπορουσα να του αλλαξω τη γνωμη;Δηλαδη πως ειναι δυνατον να φυτρωσε μεσα του το κακο μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα και να μην ειναι δυνατον να αντιστραφει αυτη η κατασταση και να δει τα πραγματα πιο αντικειμενικα;
3
 
 
 
 
σχόλια
Σε παρόμοιες περιπτώσεις θυμάμαι πάντα το τέλος (την αφήγηση του κεντρικού αφηγητή, όχι τόσο τα γεγονότα) στο "American History X". Κάποιος σπόρος προϋπήρχε, κάποιο γεγονός τον έκανε να φυτρώσει. Επειδή οι άνθρωποι για τις πράξεις τους καταδικάζονται, κι όχι για τις απόψεις τους, συνιστώ προσοχή και εκατέρωθεν σεβασμό.
δηλώνοντας ότι δεν έχω καμια σχέση με ακροδεξιές πεποιθήσεις..βρίσκω το ίδιο κακό, από τη πλευρά σου να μπαίνεις σε μια διαδικασία να ψάχνεις τρόπο να του αλλάξεις γνώμη. είναι διαφορετικό να μπεις σε συζήτηση προβάλλοντας τα επιχειρήματα και τις διαφωνίες σου, χάριν συζήτησης με μπύρα στο χέρι, και άλλο να έχεις ως αποκλειστικό σκοπό να αλλάξεις γνώμη στον άλλον, γιατί εσύ απλά διαφωνείς, και κατά τη δικη σου άποψη δε τα βλέπει αντικειμενικά.(και ας μην μπούμε σε φιλοσοφικό επίπεδο επί αυτού).εγώ μπορεί να πιστεύω ότι ο θεούλης εποίησε τα πάντα σε 7 μέρες. δε θα βγω για καφέ με τι Raxil, αν δεν της αλλάξω πρώτα γνώμη? η αυτό σημαίνει ότι η Raxil δεν είναι καλο παιδί, η δεν κάνει καλή παρέα? η.. -(εμ.. μη παρεξηγηθώ, δε τη ξέρω τη κοπέλα, απλά σα παράδειγμα :) )και κάτι τελευταίο. εσύ,είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα βλέπεις όλα εντελώς αντικειμενικά? (χωρίς να ευθυγραμμίζομαι με τα λεγόμενα του φίλου σου. ρωτάω γενικά).
Δικια του η ζωη δικιες του και οι ιδεες ετσι παει. Που ξερεις εσυ οτι αυριο μεθαυριο αυτα που λεει δεν θα βγουν αληθεια? Φυσικα και το αντιθετο ομως!
Scroll to top icon