ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.11.2015 | 14:06

ειμαι 19 χρονων και μπερδεμενη

ειμαι 19 χρονων και περσι δεν ασχολουμουν καθολου με τη σχολη μου και φετος εχω φτασει σε ενα σημειο να χρωσταω πανω απο 17 μαθηματα,το ξερω οτι ηταν μαλακια αλλα τωρα εγινε.Ξεκινησα να διαβαζω και συνηδητοποιησα οτι δε μου αρεσουν καθολου και εδω και 3 βδομαδες σκεφτομαι να τα παρατησω αλλα φοβαμαι.Μενω με τους γονεις μου και δεν δουλευω και οι μονες δουλειες που εχω κανει ηταν βλακειες.Δε ξερω τι να κανω μου φαινεται πολυ βουνο να ξεκινησω μια σχολη στα 20 μου -στην καλυτερη περιπτωση δεδομενου οτι θα πρεπει να ξαναδωσω Πανελληνιες- ΠΑΛΙ..
1
 
 
 
 
σχόλια
Επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου (περίπου η ίδια περίπτωση), θα ήθελα να σου πω πώς το χειρίστηκα το θέμα μήπως και σε βοηθήσει.1. Σιγουρέψου ότι όντως δεν σου αρέσει η σχολή σου. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι άγνωστο για εσένα και μόνη σου ξεκινάς να διαβάζεις. Δεν είναι το ίδιο με το να παρακολουθήσεις ένα μάθημα. Με την παρακολούθηση το αντιλαμβάνεσαι τελείως διαφορετικά και μόνο με την παρακολούθηση μπορείς να έχεις μια πραγματικά σφαιρική γνώμη. Οπότε θα σου συνιστούσα ακόμη κι αν είναι μάθημα 1ου εξαμήνου, παρακολούθησέ το να δεις αν όντως δεν ανταποκρίνεται στα γούστα σου.2. Αν από το βήμα 1 καταλήξεις ότι η σχολή σου αρέσει θα πρέπει λίγο να οργανώσεις το πώς θα την αντιμετωπίσεις. Προσωπικά θα σου έλεγα να μάθεις ποια μαθήματα είναι "αλυσίδες" στην ύλη οπότε πρέπει οπωσδήποτε να τα ξέρεις και ποια είναι αυτούσια και ξεκίνα με αυτές τις 2 κατηγορίες: τα πρώτα από τις αλυσίδες και τα αυτούσια. ΜΗΝ διαβάζεις μόνη σου. Πολλά μαθήματα περνιούνται εύκολα με παρακολούθηση ενώ αν τα διαβάζεις μόνη σου είναι παλούκια. Ζήτα συμβουλές και γνώμες από συμφοιτητές για το θέμα.3. Αν από το βήμα 1 κρίνεις ότι η σχολή σου τελικά δεν σου αρέσει, τότε πριν από τη επιλογή των Πανελληνίων, κοίτα μήπως μπορείς να αλλάξεις τμήμα μέσα στην ίδια σχολή που είσαι. Πήγαινε στη γραμματεία, ζήτα πληροφορίες για τα τμήματα, δες ποια σε ενδιαφέρουν και μετά ρώτα στις αντίστοιχες γραμματείες με ποιο τρόπο μπορείς να κάνεις μεταγγραφή από το ένα τμήμα στο άλλο. Πολλές φορές γίνεται με εξετάσεις μόνο και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Ρώτα πληροφορίες γιατί η κάθε σχολή έχει και λίγο τα δικά της.4. Αν κανένα τμήμα από τη σχολή σου δεν σου αρέσει και αποφασίσεις ότι θες να ξαναδώσεις Πανελλήνιες, σκέψου καλά τί αντικείμενο σου αρέσει και στόχευσε σε αυτό. Σίγουρα εκτός των πανελληνίων υπάρχουν και άλλες επιλογές, αλλά αν θες άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, είναι λίγο μονόδρομος η κατάσταση.Και να μην σου φαίνεται βουνό. Είχα συμφοιτήτρια που ήταν 34 και δούλευε κιόλας η γυναίκα κανονικά. Έδωσε πανελλήνιες με 1 παιδί και πήρε το πτυχίο της στα 38. Πάρε αποφάσεις για το τί θες να κάνεις και η ηλικία μη σε τρομάζει. Το σημαντικότερο όμως είναι να πάρεις αποφάσεις και να επιμείνεις στους στόχους σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon