ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.11.2015 | 19:37

Βουδαπέστη

Πάει κι αυτό! Έκλεισα με την παρέα μου να πάμε Βουδαπέστη μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα για τέσσερις μέρες. Αν και λίγο αργά αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας για αυτή τη χώρα, επειδή μας φαίνεται κάποιες στιγμές λίγο "φτωχή" οπότε δεν θα έχει και κάτι το ιδιαίτερο να δούμε, άλλες πάλι λέμε θα είναι τέλεια. Την έχει επισκεφτεί ποτέ κάποιος από εδω μέσα; Είναι όμορφη πόλη; Ο καιρός πως είναι τα Χριστούγεννα; Έχω ψάξει διαφορες σελίδες στο ιντερνετ, έχω διαβάσει καλά σχόλια γενικά, έχω κοιτάξει και διάφορα βιντεάκια αλλά θα ήθελα και μια δική σας άποψη. Πιστεύετε ότι θα κάνει τόσο πολυ κρύο που θα πρέπει να φοράμε ισοθερμικά και να μπαινοβγαίνουμε από μαγαζί σε μαγαζί; Α, επίσης, θα προλάβουμε να δούμε αξιοθέατα κτλ μέσα σε τέσσερις μέρες; Γυρίζετε εύκολα με τα πόδια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
1
 
 
 
 
σχόλια
Πήγα τον Απρίλιο για 5 μέρες με φίλους.Είναι πολύ ωραία πόλη, με αρκετά ενδιαφέροντα αξιοθέατα κ αρχιτεκτονική. Φτωχή δε θα τη χαρακτήριζα.Μόλις φτάσετε σου προτείνω να βγάλεις κάρτα για τα μέσα. Αν είστε φοιτητές έχετε έκπτωση. Για μετακινήσεις με όλα τα μέσα για έναν μήνα σε πολύ καλή τιμή. (αυτό το κάνεις στο αεροδρόμιο, δείχνοντας το φοιτητικό πάσο) Πιστεύω συμφέρει να βγάλεις γιατί λογικά θα μετακινείστε αρκετά. Εμείς παίρναμε λεωφορεία, μετρό, τρόλει. (Θα σας ξεαγχώσει κι από το να βγάζετε συνέχεια εισιτήρια. Εκεί δεν είναι όπως εδώ. Υπάρχει υπάλληλος στις σκάλες του μετρό κ αν δε δείξεις εισιτήριο δεν περνάς!) Μόνο με τα πόδια είναι δύσκολο να τη δεις. Εξαρτάται βέβαια και από το που θέλετε να πάτε. Κάντε ένα πλάνο με το που θα πηγαίνετε κάθε μέρα.Έχει πολύ κρύο. ΠΑΡΑ πολύ κρύο. Πάρε ό,τι σου βρίσκεται σε ζεστό ρούχο. Γάντια, σκουφιά, κασκόλ οπωσδήποτε. Θα το συνηθίσετε, αλλά δεν είναι σαν το κρύο που 'χουμε εδώ. 10 βαθμοί θεωρούνται ζέστη εκεί!Η ζωή γενικά είναι φθηνή. Δε βρήκα μεγάλες αποκλίσεις από την Ελλάδα.Το φαγητό είναι...απαίσιο. Τα παραδοσιακά τους πιάτα δε μ'άρεσαν καθόλου. Τρώγαμε κυρίως φαστ φουντ.Τι παρατηρήσεις έκανα:Ο κόσμος στο μετρό δε μιλάει! Είναι όλοι βουβοί κ αμίλητοι. Μόνο εσείς θα ακούγεστε.Χρησιμοποιούν πάρα πολύ ποδήλατα κ πόδια για μεταφορές. Οι οδηγοί παίζει να 'ναι και μειοψηφία. Μποντιλιάρισμα δεν είδαμε ούτε στους κεντρικότερους δρόμους.Είναι πεντακάθαρη πόλη κ οι οδηγοί σταματάνε για να περάσουν οι πεζοί !!! (σοκαριστικό αν έχεις μεγαλώσει στην Αθήνα) Υπάρχουν ελάχιστοι υπέρβαροι. Εγώ τουλάχιστον αυτό είδα τις 5 μέρες που βρέθηκα εκεί κ μου 'κανε εντύπωση. Υποθέτω πως ακολουθούν ένα πιο καλό τρόπο ζωής συγκριτικά μ'εμάς.Είναι εξυπηρετικοί, αλλά δε μιλάνε καλά αγγλικά. Με τα γερμανικά μου φάνηκαν πιο εξοικειωμένοι.Τη νυχτερινή ζωή που ξέρετε στην Ελλάδα ξεχάστε την ! Μετά τις 11.30 12 ζήτημα αν θα βρεθείτε μια ή δύο μπυραρίες ανοιχτές.Βέβαια αργά το βράδυ βλέπαμε νεολαία μαζεμένη σε στάσεις λεωφορείων, αλλά δεν ξέρω που πήγαιναν. Λογικά κάτι θα υπάρχει που μαζεύει κόσμο μετά τα μεσάνυχτα. θέλει ψάξιμο.Ναι, και στη Βουδαπέστη υπάρχει σουβλατζίδικο. (εντάξει κεμπάπ έκαναν, αλλά οι ιδιοκτήτες ήταν Έλληνες)Θεωρώ ότι είναι όμορφος λαός. Άντρες, γυναίκες ήταν -για τα δικά μου γούστα- πολύ ωραίοι, αψεγάδιαστοι θα έλεγα. Αν σ'αρέσουν τα γλυκά χαρακτηριστικά, ανοιχτά μάτια κ μαλλιά θα χορτάσει το μάτι σου.Υπάρχουν μίνι μάρκετ που διανυκτερεύουν για τις βραδυνές λιγούρες. (Αν και θα το σκέφτεστε πολύ να βγείτε με τέτοιο κρύο)Συμβουλή: Μην ξεχάσετε την τελευταία μέρα να χαλάσετε όλα σας τα κέρματα, γιατί δεν μπορείς να τα αλλάξεις όταν γυρίσεις.Καλά να περάσετε :)
Scroll to top icon