ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.5.2016 | 00:13

.

Εδώ και αρκετό καιρό έχω μία μόνιμη αίσθηση αποπροσωποποίησης , σε βαθμό που δυσκολεύει αφόρητα τη ζωή μου, δε μπορώ να χαρώ τίποτα, δεν έχω διάθεση να ζήσω τίποτα, νομίζω πως κοιμάμαι συνεχώς, καταλήγω να μη κάνω τίποτα και σπαταλάω όλο μου το χρόνο στο σπίτι, στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση. Έχει βιώσει κανένας κάτι αντίστοιχο; Αν ναι, πώς την παλεύουμε;
11
 
 
 
 
σχόλια
Καμιά διάθεση για τίποτα και να θες να κοιμάσαι συνεχώς είναι 2 πολύ κλασικά συμπτώματα κατάθλιψης.Δεν Θέλω ΝΑ ΜΟΥ ΑΓΧΩΘΕΙΣ ΟΜΩΣ!!!Η κατάθλιψη είναι πολύ διαδεδομένη πάθηση και είναι πλήρως αναστρέψιμη.Το ποιο απλό Googlare "Πως να νικήσεις την κατάθλιψη".Το ποιο Βασικό μην φοβάσαι και μην σε παίρνει από κάτω!
Κάτσε βρε άνθρωπε, έβγαλες διάγνωση! Είχα περάσει την ίδια φάση μόνο που πάθαινα και κρίσεις πανικού. Το ξεπέρασα μιλώντας με ανθρώπους που αγαπώ και που δεν βαριόντουσαν να με ακούνε. Επίσης όπως έγραψα προσπαθούσα να με απασχολώ με οποιαδήποτε δραστηριότητα. Δεν σημαίνει πως έχει κατάθλιψη!
κατάθλιψη είχες το να μιλάς και να προσπαθείς να είσαι απασχολημένος ώστε να μν παράγεις αρνητικές σκέψεις είναι κλασική θεραπεία κατάθλιψης.Δεν ειναι κακό να έχεις κατάθλιψη μην το βλέπεις έτσι ίσα ίσα είναι πολύ ανθρώπινο..
Ναι. Δεν είναι όλες οι μορφές κατάθλιψης ίδιες υπάρχουν βαριές και ελαφριές περιπτώσεις καθώς και κλινικές. Η αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε ιατρικής ή μή θεραπείας εξαρτάται από τον τύπο της κατάθλιψης του ασθενούς. Η βαριά κατάθλιψη έχει σοβαρά συμπτώματα που διαρκούν έξι μήνες ή και περισσότερο αν δεν αντιμετωπιστούν, επηρεάζουν δε τις πιο πολλές πτυχές της ζωής του ασθενούς. Η διπολική διαταραχή είναι επίσης γνωστή ως μανιοκατάθλιψη. Οι πάσχοντες μπορεί να βιώνουν ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις οι οποίες παλινδρομούν από τα παρατεταμένα επεισόδια έντονης υπερκινητικότητας (επεισόδια μανίας) ως τη βαθύτατη μελαγχολία (περίοδοι κατάθλιψης). Η δυσθυμία, μολονότι δεν είναι τόσο εξαντλητική όσο η βαριά κατάθλιψη, παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης τα οποία δεν επιτρέπουν στον ασθενή να λειτουργεί φυσιολογικά. Μερικοί μπορεί μάλιστα να περνούν περιοδικές φάσεις βαριάς κατάθλιψης. Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μια εξουθενωτική συναισθηματική κατάσταση που επηρεάζει πολλές μητέρες μετά τον τοκετό.—Βλέπε το άρθρο «Κατανόηση της Επιλόχειας Κατάθλιψης», στο τεύχος 8 Ιουνίου 2003 αυτού του περιοδικού. Η εποχιακή συναισθηματική διαταραχή πιθανώς παρουσιάζεται εξαιτίας της έλλειψης ηλιακού φωτός το φθινόπωρο και το χειμώνα. Συνήθως υποχωρεί εντελώς την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Τότε αν είχα διαγνωσθεί με κατάθλιψη (που δεν ξέρω αν είχα) πιστεύω θα με έπαιρνε περισσότερο από κάτω. Ξέρω πως το άτομο την ξεπερνά αρκεί να έχει θέληση. Αλλά επειδή ακριβώς όπως είπες υπάρχουν πολλές μορφές, αν είχα και μου το επιβεβαίωναν θα με έριχνε ψυχολογικά. Μερικές φορές γιγαντώνουμε τα προβλήματα στο μυαλό μας και εμένα το να πω στον εαυτό μου "δεν έχεις τίποτα, προχωρα" με βοήθησε.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωθα έτσι και υπάρχουν και τώρα μερικές φορές πολύ νιώθω έτσι αλλά πάλι καλά τώρα είμαι λίγο καλύτερα. Να σου πω την αλήθεια δεν κάνω κάτι για να περάσει. Περνάει μόνο του. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν νιώθω πολύ μόνος για κάποιο διάστημα. Εγώ συγκεκριμένα άμα είμαι έτσι για κάποιο διάστημα σε μια στιγμή που κάθομαι απλώς ξυπναω και λέω ξυπνά ρε γαμηδι :P προσπαθώ να ξυπνήσω τον εαυτό μου, κάνω κάτι που μου αρέσει για να ξαναβρώ το νόημα. Όλο και κάτι θα υπάρχει που να σου άρεσε να κάνεις. Ίσως άμα αρχίσεις γυμναστική, αν δεν κάνεις, σε βοηθήσει. Επίσης αν έχεις φίλους μπορείς να βγαίνεις λίγο πιο συχνά για να νιώθεις πιο ωραία.Γενικά να βρεις κάτι που σου δημιουργεί κάποιο έντονο συναίσθημα για να σε ξαναβάλει σε λειτουργία. Όλα στο μυαλό είναι απλώς πρέπει να το ελέγξουμε και να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.
Επίσης όπως είπε η soundslike ίσως συνέβη κάτι που σε στεναχωρησε πολύ. Επίσης αυτό συμβαίνει σε περιόδους κατάθλιψης. Απλώς απέφυγε όσο πιο πολύ γίνεται το να νιώθεις μόνος!
Υποθέτω πως συνέβη κάτι που σε στεναχώρησε. Προσπάθησε να αποφεύγεις τις αρνητικές σκέψεις και δραστηριοποιήσου. Κλείσε pc και τηλεόραση και βγες από το σπίτι. Το περπάτημα βοηθάει πολύ! Όσο μένεις αδρανής τόσο θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Επίσης μπορείς να το ρίξεις στο διάβασμα! Μια φάση είναι και θα σου περάσει, απλά αν βοηθήσεις κι εσύ θα τελειώσει γρηγορότερα. :)
Scroll to top icon