ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2016 | 01:39

"θέλω να περνάω καλά"

Είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη φράση στην ιστορία των ανθρώπινων σχέσεων,πάσης φύσεως,ειδικά ερωτικών.Γιατί ρε παιδιά η φράση μου αρέσει να περνάω καλά στα μυαλά πολλών πονηρών να σημαίνει ντε και καλά ασυδοσία;δηλαδή οι σχεσάκηδες διαλέγετε να μην περνάτε καλά;είστε μαζόχες δηλαδή;Α και το άλλο,δεν μπορεί κάποιος-α να εννοεί ότι απλά γουστάρει να χαίρεται τη ζωή,ντε και καλά ασυδοσία και ανευθυνότητα να σημαίνει;Απορίες που ταλανίζουν τη ζωή μου.
3
 
 
 
 
σχόλια
Για μερικούς το "να περνάω καλά" σημαίνει να κάνω ό,τι ευχαριστεί πρώτα εμένα-δε πολυκαίγομαι για τον άλλο κι επιπλέον αποφεύγω τις δεσμεύσεις που φέρνουν ευθύνες, άρα δυσκολίες και πόνο. Με την πρώτη στραβή την έχω κάνει, δηλαδή ψάχνω για το επόμενο που θα χρησιμοποιήσω ή θα με κάνει να περάσω καλά.Για να καταλάβετε είναι λίγο πολύ σαν μερικούς που λένε "α εγώ τα λατρεύω τα ζώα, αλλά δε θα μπορούσα να έχω κατοικίδιο, γιατί να μωρέ δένεσαι κι άμα ψοφήσει θα κλαίω κι άμα θέλω να πάω διακοπές τι θα το κάνω κτλ".
Αγαπητό δροσερό κι αναζωογονητικό "Λεμόνι", καλά τα λέτε. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι για τους οποίους το "περνάω καλά" σημαίνει μοιράζομαι τη ζωή και την καρδιά μου με τους αγαπημένους μου, υμνώ την αγάπη, τον έρωτα στη θεωρία και την πράξη του και σχεδιάζω την καθημερινόητά μου, έτσι ώστε να συνδιαλέγομαι με το περιβάλλον μου με όρους αβρότητας και καλής θέλησης. Άρα, όλα είναι θέμα οπτικής και προσωπικής επιλογής. Ναι υπάρχουν και οι άνθρωποι σαν κι αυτούς που εύστοχα περιγράφετε, αλλά νομίζω πως η συμπεριφορά τους δεν έχει να κάνει με τη στρεβλή έννοια του "περνάω καλά", αλλά με τις ποιότητες που φέρει κανείς μέσα του.
Πόσο δίκιο έχετε. Πολλοί, μπερδεύουν τις σχέσεις με την αναγκαιότητα του πόνου. Η δε φράση "όποιος αγαπάει πονάει" με κάνει έξω φρενών. Ο έρωτας και η αγάπη, είναι τόσο όμορφα στην έννοια και το βίωμά τους που θα έπρεπε πραγματικά να τα αντιμετωπίζαμε και μόνο ως καταστάσεις που μας βοηθούν να περνάμε καλά. Όχι πως δεν υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ακόμη κι αυτές όταν ξεπερνιούνται με καλή θέληση, αποτελούν κομμάτι της έννοιας του "περνάω καλά". Δεν ήρθαμε εδώ για να γινόμαστε μάρτυρες για την αγάπη και τον έρωτα, αλλά για να τα απολαμβάνουμε και να γεμίζουμε την ψυχή και τη ζωή μας. Η ασυδοσία είναι κάτι που κάποιος φέρει μέσα του ανεξάρτητα από τις σχέσεις και τη φύση τους. Έχουμε μάθει να ενοχοποιούμε το σεξ και την απόλαυσή του, λες και είναι αμαρτία δυο άνθρωποι να σμίγουν με σκοπό την ερωτική πράξη και μόνο. Απενοχοποίηση λοιπόν. Η ζωή είναι ωραία, ακόμη και μέσα από τις δυσκολίες της. Ας απαλλάξουμε τα πραγματικά όμορφα της ζωής από τις κοινωνικές ενοχές κι ας γυρίσουμε την πλάτη σε όσους ξέρουν μόνο να κρίνουν και να αφορίζουν τον κόσμο. Στην τελική, σκασίλα μας!
Scroll to top icon