ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.11.2016 | 20:25

Επιμόρφωση

Τις τελευταίες μέρες έχω πάρει κάποιες αποφάσεις σχετικά με την συνέχιση της επιμόρφωσής μου.Είμαι απόφοιτη δημοσίου ΙΕΚ, στην ειδικότητα της Πληροφορικής. Έχω εργαστεί πάνω στο αντικείμενό μου και έχω αρκετές γνώσεις. Βέβαια, αυτό το διάστημα είμαι άνεργη και έχω πάει σε αρκετές συνεντεύξεις σε μεγάλες εταιρίες Πληροφορικής (μόνο αυτές με καλούσαν) αν και έχω στείλει και σε άκυρες αγγελίες όπως γραμματέας κτλ. Ο λόγος που πιστεύω ότι τελικά δεν με προσέλαβαν σε καμία από αυτές τις εταιρίες, είναι το χαμηλό επίπεδο μόρφωσης (οκ, μπορεί να τα πήγαινα και σκ@τά στις συνεντεύξεις).Επειδή λοιπόν, βρίσκομαι σχεδόν ένα χρόνο εκτός ειδηκότητας γιατί καταπιάστηκα με μία άκυρη δουλειά και αισθάνομαι ότι μου "χαλάει" το βιογραφικό και τον στόχο μου, έχω μαζέψει κάποια χρήματα στην άκρη και αφού λοιπόν φαντάζομαι ότι δεν θα πάω κάποιο ταξίδι φέτος, σκέφτομαι να τα αξιοποιησω σε κάποια μαθήματα ή/και σεμινάρια. Το ένα, είναι σεμινάριο - όχι σε τόσο γνωστό εκπαιδετικό φορέα και πιστοποίησης - αλλά το αντικείμενο που θα παρουσιάσει είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά. Το κόστος όμως είναι στα 200 ευρώ για 40 ώρες, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι πολύ εξειδικευμένο και δεν γίνεται και πολύ εύκολα (τουλάχιστον) στην χώρα μας, οπότε το θεωρώ σαν μία ευκαιρία. Και ένα δεύτερο πρόγραμμα που θέλω να ακολουθήσω είναι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Πρόγραμμα εξ' αποστάσεως για δέκα εβδομάδες από 400 στα 250 αν έχω καταλάβει καλά (μιας και είμαι άνεργη) και επίσης το συγκεκριμένο, είναι αυτό που ψάχνω, κάτι συναφές με το παραπάνω σεμινάριο. Επιπλέον, υπάρχει και ένα άλλο πρόγραμμα εξ' αποστάσεως στο ΕΚΠΑ αλλά από ότι είδα είναι πολύ πιο ακριβά από το ΠΑ.ΠΕΙ και επίσης δεν με ενθουσιάζει σαν ειδικότητα. Θα το έκανα κυρίως για το όνομα που θα έχει πάνω το πιστοποιητικό. Δηλαδή σκέφτομαι να ακολουθήσω το ΠΑ.ΠΕΙ (σχεδόν σίγουρο) και το ΕΚΠΑ λόγω ονόματος και να αφήσω το παραπάνω σεμινάριο.Ωστόσο, το χρήματα δεν τα είχα γι' αυτόν τον σκοπό αλλά κυρίως τα μάζευα σε περίπτωση που φύγω για εξωτερικό και γενικά για την μελλοντική επιβίωσή μου. Εμένα όμως με προβληματίζει και κάτι άλλο εκτός από αυτό, το αν θα περάσω τα μαθήματα καθότι μου φαίνεται πως έχω "ξεχάσει" να διαβάζω (όχι ότι ήμουν ποτέ κάποιο σαΐνι αλλά λέμε τώρα...).ΥΓ: Πιστεύετε ότι θα με βοηθήσουν αυτά τα σεμινάρια/προγράμματα; Θα αναγνωρίζονται και στο εξωτερικό; Και τελικά με αυτό το "πτυχίο" θα είναι εύκολο να με επιλέξουν; Δεν ξέρω αν τα έχω καταλάβει καλά ωστόσο θα ήθελα να μου πείτε τις απόψεις σας σχετικά με τα προγράμματα που προσφέρουν τα Πανεπιστήμια. ΥΓ 2: Μόλις πήγα να κάνω αίτηση στο ΠΑ.ΠΕΙ και δεν υπάρχει η ειδικότητα που θέλω. Εκεί που ήμουν σχεδόν ενθουσιασμένη για συγκεκριμένο μάθημα με γείωσε κανονικότατα. Ε, δεν το πιστεύω!Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
4
 
 
 
 
σχόλια
Αν ζητας τη γνωμη μου, στο εξωτερικο θα εχουν περισσοτερη αναγνωριση οι εξειδικευσεις που θα παρεις απο οτι στην Ελλαδα... Τωρα ο,τι καταλαβες απο αυτο που σου ειπα...καταλαβες.Καλη τυχη σου ευχομαι και το διαβασμα ειναι σαν το ποδηλατο :)
Κοίτα στο εξωτερικό τέτοιου είδους σεμινάρια που γίνονται στα ελληνικά και όχι τουλάχιστον στα αγγλικά δεν έχουν και πολύ αναγνώριση. Θα σου έλεγα αν ακόμα σκέφτεσαι το εξωτερικό να τα μαζεύεις για να μπορέσεις να επιβιώσεις όσο θα ψάχνεις για δουλειά ή να τα επενδύσεις έτσι ώστε να θυμηθείς ξανά τη γλώσσα.
Αν έχεις χρήματα κοίταξε και στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο https://www.eap.gr/el/programmata-spoudwn/56-pliroforiki/464-54a7cb588c593b86e6a5f3cdfee27b9b.Kοίταξε και για το πρόγραμμα σπουδών του πιστοποιητικού CISCO.και αυτό μπορεί να σε ενδιαφέρει http://www.datacomm.gr/datacommunication/SiteResources/Data/Templates/1Template1_DC.asp?DocID=552&v1ID=0&RevID=1083&lang=2&ch=1&S0=S0_5&S1=S1_22&S2=S2_552ή για δίκτυα το CCNA
Από όσο γνωρίζω τα πανεπιστημιακά τουλάχιστον προγράμματα προσφέρουν κάποιες πιστωτικές μονάδες όπως ονομάζονται (ECTs) που θεωρητικά δείχνουν πόσες ώρες έχεις ασχοληθεί με αυτό το πρόγραμμα και ισχύουν και για το εξωτερικό. Τώρα αν και κατά πόσο θα έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα εκτός Ελλάδος αυτά τα προγράμματα και κυρίως κατά πόσο σου προσφέρουν ουσιαστικές γνώσεις δεν το γνωρίζω.Πάντως η εμπειρία μου από 2 αντίστοιχες (ετήσιες) εξειδικεύσεις από ελληνικά πανεπιστήμια δεν ήταν και οι καλύτερες. Απείχαν πολύ από το επίπεδο που προσδοκούσα. Και πάλι βέβαια εξαρτάται τι ψάχνει ο καθένας και σε ποιον τομέα είναι.
Scroll to top icon