ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.11.2016 | 08:29

Στο Πανεπιστήμιο

Μας έστειλαν e-mail για να δώσουμε τα στοιχεία μας ή κάτι τέτοιο όσοι πιστεύουμε οτι έχουμε μαθησιακά ή ψυχολογικά προβλήματα για να μας ελέγξουν . Και έτσι θα μας επιτρέπεται έξτρα χρόνος στα γραπτά κτλ. Και σκέφτομαι αν πρέπει να πάω διότι έγιναν αρκετά άσχημα πράγματα στην οικογένεια μου (βία, φωνές, τσακωμοί, αστυνομία, χωρισμός) τα τελευταία χρόνια και νομίζω γι'αυτό είμαι και αγχώδης και γι'αυτό επιλέγω διαρκώς την απομόνωση κτλ. Αλλά δε ξέρω αν θέλω να σκαλισω αυτές τις πληγές ώστε να τις εξιστορησω στην υπεύθυνη ψυχολόγο για να δει κατά πόσο έχω όντως ψυχολογικά προβλήματα. Είναι πολλά βράδια που ξυπνάω από άσχημους εφιάλτες με εικόνες που ναι μεν δεν έγιναν στο παρελθόν αλλά θα μπορούσαν να γίνουν και έτσι εγώ στον ύπνο μου νιώθω πως είναι πραγματικότητα και φοβάμαι και ξυπνάω με ταχυπαλμία κτλ. Και σκέφτομαι και ακόμη κάτι. Αν πω στη ψυχολόγο τι γινόταν και το πει στην αστυνομία ; Ή ζητήσει να δει τους γονείς μου για επιβεβαίωση ; Ή μου πει ότι πρέπει να πάω σε ψυχίατρο ; Ή το μάθει όλος ο κόσμος και από τη μια μέρα στην άλλη γίνω το παιδί των απαισιων γονέων ; Θα πρέπει να ενημερώσει τους καθηγητές μου για όσα της πω, και απο καθηγητή σε καθηγητή ξέρετε... Δύσκολη επιλογή αλλά εχω μείνει πολλά μαθήματα λόγω του άγχους ή λόγω του οτι δε διάβαζα επειδή έμενα ολη μέρα στο κρεβάτι να κλαίω και να κοιμάμαι. Αν οι καθηγητές γνώριζαν ότι δεν είμαι χαλια φοιτήτρια αλλά μου συνέβησαν πράγματα ίσως να ήταν πιο επιεικής. Αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να βασιζεις την φοιτητική σου επιτυχία στα απαίσια συμβάντα του παρελθόντος.
1
 
 
 
 
σχόλια
O/Η ψυχολόγος δε θα ζητήσει να δει τους γονείς σου για επιβεβαίωση· δεν είναι αυτή η διαδικασία.Επίσης δε θα ενημερώσει τους γονείς σου. Είσαι ενήλικη (προφανώς, για να αναφέρεις Πανεπιστήμιο). Είτε 18 είσαι είτε 58, δε θα πάρουν τηλέφωνο τους γονείς σου.Τώρα, το είπες και μόνη σου. Σας ζητάνε να στείλετε μέιλ για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία με τον/την ψυχολόγο εάν θέλετε λίγο χρόνο παραπάνω στις εξετάσεις. Εάν δε θέλεις να μιλήσεις για αυτά που σου συμβαίνουν, άσε το όλο θέμα και γράψε στον ίδιο χρόνο εξέτασης όπως όλοι οι υπόλοιποι στις εξετάσεις(κι όλοι όσοι στο παρελθόν, με μαθησιακά ή ψυχολογικά προβλήματα έχουν δώσει εξετάσεις χωρίς βοήθεια). Στο κάτω κάτω, μια διευκόλυνση είπαν να σου κάνουν στο χρόνο εξετάσεων, όχι να σε περάσουν στις εξετάσεις.Πάντως, γενικότερα, κάποια στιγμή δε θα ήταν κακό να μιλήσεις με ψυχολόγο γιατί φαίνεται ότι είσαι επηρεασμένη από τις οικογενειακές σου σχέσεις και συμπεριφορές.Τα Πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν συνεδρίες με ψυχολόγο.
Scroll to top icon