ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.2.2017 | 11:50

Γλωσσα του σωματος

Λενε οτι το μεγαλυτερο μερος της επικοινωνιας μεταξυ δυο ανθρωπων διεξαγεται μεσω της γλωσσας του σωματος, δηλαδη μεσω των κινησεων, των αγγιγματων, της στασης του σωματος κλπ, κ οχι τοσο μεσω του προφορικου λογου. Η αληθεια ειναι οτι κ γω παντα εδινα μεγαλη βαση στη γλωσσα του σωματος, προκειμενου να διαπιστωσω τι διαθεσεις εχει καποιος απεναντι μου. Θεωρω δηλαδη οτι, ενω στα λογια μπορει κανεις αλλα να λεει κ αλλα να πιστευει, στη γλωσσα του σωματος δεν ειναι τοσο ευκολο να "υποκριθεις" κ να δειξεις κατι αλλο απ αυτο που νιωθεις. Δηλαδη αν γουσταρεις καποιον, σου βγαινει αυθορμητα η διαθεση να θες να τον αγγιζεις κ ψαχνεις αφορμες για να ερχεστε πιο κοντα. Ε δεν ειναι τοσο ευκολο να ελεγξεις τις κινησεις σου κ το σωμα σου, οσο ευκολο ειναι να ελεγξεις το τι θα πεις. Αλλωστε, ολοι λιγο πολυ εχουμε συνηθισει να λεμε ψεματα στην καθημερινοτητα μας, ασημαντα ή σημαντικα, οποτε ειναι αρκετα ευκολο να πουμε ψεματα κ για το τι νιωθουμε για καποιον. Κ οταν λεω να πουμε ψεματα, εννοω οτι μπορει να τρελαινομαστε γι αυτον κ να δειχνουμε οτι οκ, δεν πεθαινουμε κιολας. Μπορει δηλαδη να τον εχουμε μπροστα μας κ να το παιζουμε κουλ κ αδιαφοροι στα λογια, ενω μεσα μας μπορει να πεθαινουμε απ το αγχος. Αντιθετα, το να θες τον αλλον κ να προσπαθησεις να "κρατησεις" το σωμα σου απ το να τον πλησιασει, δεν πιστευω οτι μπορει να συμβει εξισου ευκολα. Ισως γιατι αυτη η αναγκη να πλησιασουμε το αντικειμενο του ποθου μας συμβαινει ασυνειδητα, οποτε ειναι πιο δυσκολο να ελεγξουμε κατι που συμβαινει ασυνειδητα. Γι αυτο κ ειμαι της αποψης οτι, οταν γουσταρουμε καποιον κ θελουμε να διαπιστωσουμε αν κ αυτος ανταποκρινεται, ειναι πιο σωστο να κοιταμε τη γλωσσα του σωματος, κ οχι αυτα που μας λεει. Οταν βλεπεις οτι ο αλλος πχ μπορει να βρισκεται σε αποσταση απο σενα κ ομως οι μυτες των ποδιων του "δειχνουν" προς τα σενα, οταν ο αλλος ακουμπαει πανω σου συνεχως χωρις λογο, οταν γενικα επιδιωκει να εχετε σωματικη επαφη, σιγουρα δεν του εισαι αδιαφορη. Μην υποτιματε την σημασια που εχει ενα φαινομενικα τυχαιο αγγιγμα. Ποτε κανεις δεν αγγιζει συνεχως καποιον αλλον χωρις λογο. Ειδικα οταν μιλαμε για δυο ατομα αντιθετου φυλου, δεν γινεται να τον αγγιζεις χωρις να θελεις κατι απ αυτον.
1
 
 
 
 
σχόλια
''Ποτε κανεις δεν αγγιζει συνεχως καποιον αλλον χωρις λογο. Ειδικα οταν μιλαμε για δυο ατομα αντιθετου φυλου, δεν γινεται να τον αγγιζεις χωρις να θελεις κατι απ αυτον.'': το εν λόγω σχόλιο επιεικώς είναι εκτός πραγματικότητας.
Scroll to top icon