ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.3.2017 | 09:39

μυστικο???

Ειμαι παραπανω απο ενα χρονο σε μια σχεση με ενα καταπληκτικο ανθρωπο. Μεχρι τωρα δεν υπηρχε κανενα προβλημα και η εμπιστοσυνη ηταν αμφιδρομη. Ηταν??? Χτες ανακαλυψα στο σπιτι του χαπια για στυτικη δυσλειτουργια. Και απορω γιατι δεν μ εχει πει τιποτα.... Η ερωτικη μας ζωη ειναι υπεροχη,ουτε καν ειχε περασει απ το μυαλο μου οτι μπορει να εχει καποιο προβλημα.... Με τρωει να τον ρωτησω γιατι δεν μ το ειπε. Να το κανω η ειναι πολυ αδιακριτο?? Κι αν ναι πως θα βρω τροπο να μην τον φερω σε δυσκολη θεση? αν ειναι κατι πιο σοβαρο δεν θα επρεπε να μου μιλησει?? Τοσα ερωτηματα........
10
 
 
 
 
σχόλια
Κράτα μια μικρή πισινή για τους λόγους που τα έχει, γιατί αυτά τα χάπια κάποιοι μπορεί να τα πάρουν και για το έξτρα μπουστάρισμα, και όχι επειδή υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία. Δεν λέω ότι αυτό ισχύει με τον φίλο σου, και οπωσδήποτε έχει σημασία και πόσα βρήκες. Άλλο να βρήκες δυο-τρία, άλλο να βρήκες ολόκληρη καρτέλα. Πάντως έχε το κι αυτό σαν πληροφορία.
Ό άνθρωπος θα νοιώθει άσχημα για το πρόβλημα που έχει και γι αυτό δεν μιλάει γι αυτό. Αν του μιλήσει για αυτό χωρίς να το περιμένει, νομίζω πως θα χειροτερέψει την κατάσταση. Αν αποκαλυφθεί αλλιώς,στην πράξη ας πούμε,τότε θα είναι καλύτερο να του πιάσει κουβέντα. Όχι στα καλά καθούμενα.
Μα επιτέλους, σταματήστε τα ψαχουλέματα! Τι μάστιγα είναι αυτή.. Είτε με πρόσχημα τη σχέση, είτε τα πιτσιρίκια ψάχνουν κινητά, η/υ και πράγματα των γονιών, είτε γονείς ανακατεύουν τα πράγματα των παιδιών, όλοι ανακαλύπτουν πράγματα που δεν τους αφορούν. Και δε φτάνει που παραβιάζουν την ιδιωτικότητα του άλλου, θέλουν να το συζητήσουν κιόλας.Αν είχε πρόβλημα ο άνθρωπος και ήθελε να το πει, θα το'λεγε. Μπορεί αυτά τα χάπια να βρέθηκαν εκεί για οποιονδήποτε λόγο. Το θέμα είναι οτι αφού δεν έχεις πρόβλημα μαζί του, γιατί να τον φέρεις σε δύσκολη θέση και να τον αναγκάσεις να δώσει εξηγήσεις; 'Ασε μετά που δε θα σε εμπιστεύεται και θα σχηματίσει μια εντύπωση για σένα.
Λεμονάκι θα διαφωνήσω μαζί σου. Εν μέρει τουλάχιστον. Ναι μεν είναι σημαντικό να σεβόμαστε την ιδιωτικότητα του άλλου, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που το ψαχούλεμα μπορεί να σώσει ζωές. Σκέψου για παράδειγμα την περίπτωση μιας μητέρας που βρίσκει το ημερολόγιο του παιδιού της που γράφει ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Θα μου πεις, δεν υπάρχουν σημάδια, δεν τα βλέπει; Όχι απαραίτητα έχω να απαντήσω. Γι αυτό θεωρώ ότι "κατασκοπεία" αυτή μπορεί να βοηθήσει το παιδί.Δεν ξέρω που μπαίνουν τα όρια, δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο κατά την άποψή μου
Υπάρχουν τα σημάδια για τόσο σοβαρά πράγματα, αρκεί να έχει εργαστεί κανείς για να χτίσει επικοινωνία με το παιδί του και να ενδιαφέρεται. Τι να το κάνεις αν κάποιος που το κακοποιεί πχ γενικότερα, ανακαλύψει και εμποδίσει την αυτοκτονία όπως λες; Είναι θέμα χρόνου να ξαναϋπάρξει πρόβλημα..Εγώ όμως είχα κατά νου περισσότερο τις εξ όπου παιδιά ψάχνουν επί τούτου τα κινητά των γονιών τους, θέλουν να μεταφέρουν πληροφορίες στον/ην απατημένο/η και να πάρουν θέση ως προς αυτό. Αν δε λύσει τα θέματά του το ζευγάρι μόνο του, το παιδί μόνο χειρότερα μπορεί να τα κάνει, γιατί δε μπορεί λόγω ηλικίας και απειρίας να συλλάβει το τι ακριβώς συμβαίνει. Καταλαβαίνω την ανησυχία οτι διαλύεται η οικογένεια και η εικόνα των προτύπων που έχει, αλλά άλλη η θέση του παιδιού άλλη του συντρόφου.Στη συγκεκριμένη εξ, λέει ξεκάθαρα οτι δεν υπάρχει κάποια δυσκολία και δεν είχε υποψιαστεί ποτέ τίποτα, οπότε γιατί να ανακατέψει καταστάσεις; Μπορεί να ήταν θεραπεία ενός διαστήματος που ανήκει στο παρελθόν ή ο άνθρωπος να μη νιώθει έτοιμος να το συζητήσει ή να μη βλέπει τη σχέση τους σοβαρά και να χρειάζεται χρόνο. Στη θέση του πάντως θα εκνευριζόμουν πολύ αν η ενός έτους σχέση μου έκανε τέτοια αδιακρισία για ιατρικό θέμα κιόλας και με πίεζε να το συζητήσουμε κι από πάνω.
Εγώ μίλησα γενικά, όχι για τη συγκεκριμένη εξ. Κι επίσης δεν είπα αν είναι σωστό ή λάθος. Απλά έκανα μια επισήμανση ότι δεν πρέπει να τα βλέπουμε όλα ή άσπρα ή μαύρα.
Αυτο το θεμα ειναι αρκετα μεγαλο ταμπου στους ανδρες, προφανως γι αυτο δεν στο ειπε...ισως θα ηταν καλυτερα να μην αναφερεις τιποτα μεχρι να το κανει μονος του.
Scroll to top icon