ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.4.2017 | 22:55

Εξομολούμαι

...ότι όλα τα βιβλία που έχω αγοράσει τα προσέχω σαν τα μάτια μου. Έχω κάποια βιβλία τα οποία τα είχα αγοράσει αρκετά χρόνια πριν και φαίνονται σαν ολοκαίνουρια και αχρησιμοποίητα. Ποτέ δεν τσακίζω τις σελίδες ούτε τέρμα μέχρι να ανοίξει καλά και πόσο μάλλον να σημειώσω ακόμα και με μολύβι. Μία φορά έδωσα κάποιο βιβλίο μου σε μία φίλη μου και την κοιτούσα προσεκτικά πως το θα διαχειριστεί. Όταν πήγε να κάνει το λάθος να τσακίσει το βιβλίο έτσι ώστε να ανοίξει πιο καλά, της έκανα παρατήρηση και εκείνη φρίκαρε (δεν της φώναξα) και γέλασε. Της φάνηκε περίεργο. Είναι όντως περίεργο; Επίσης εξομολογούμαι, πως όταν επισκέπτομαι κάποιο βιβλιοπωλείο και δω ότι με ενδιαφέρει να αγοράσω κάποιο βιβλίο, το ξεφυλλίζω πάρα πολύ καλά, το ψάχνω και στο internet και αν παρατηρήσω πως κάτι λείπει (πχ το εξώφυλλο που βγαίνει) ή μία τσακισμένη σελίδα ή κάποιος λεκές κτλ, πηγαίνω και σε άλλα βιβλιοπωλεία ψάχνοντας για το ίδιο βιβλίο σε καλή κατάσταση. Αλλά και σε καλή κατάσταση να βρίσκεται πάλι θα το ψάξω και σε άλλα καταστήματα. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Αν τελικά και τα άλλα βιβλιοπωλεία είχαν το συγκεκριμένο βιβλίο σε χρησιμοποιημένη κατάσταση πηγαίνω σε άλλο βιβλιοπωλείο που δεν το έχει και το παράγγελνα για να μου έρθει ολοκαίνουριο. Αμ δε! Έπρεπε να με είχατε δει όταν είχα παραγγείλει ένα βιβλίο το οποίο ωστόσο δεν το είχε κανένα κατάστημα και καθώς το ξεφύλλιζα είδα ένα ιδρωμένο αποτύπωμα πάνω σε μία σελίδα. Δεν ήξερα πως να αντιδράσω και να κάνω ευγενική παρατήρηση χωρίς να φανώ κακιά ή να γελοιοποιηθώ, αλλά ντρεπόμουν να το κάνω και δεν θα ήταν λογικό αυτό. Εξάλλου, δεν είμαι "τέτοια" πελάτισσα. Παρόλα αυτά, αν και στην αρχή σκέφτηκα να πω της πωλήτριας ότι δεν με ενδιαφέρει (ψέμματα) τελικά το αγόρασα, πάω στην ταμία και κάπως χαμογέλασε... Δεν ξέρω γιατί. Με κατάλαβε ότι ενοχλήθηκα από κάτι; ή μήπως γέλασε για το βιβλίο που αγόρασα; Εντάξει ίσως να ήταν λίγο περίεργο το περιεχόμενο του βιβλίου... αλλά δεν θα σας αποκαλύψω ποιο ήταν, γιατί ντρέπομαι :P αλλά θα σας πω ότι βρίσκεται στην κατηγορία των πολιτικών επιστημών.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ναι εγώ θεωρώ ότι αν έχεις τέτοιο κόλλημα με.τα βιβλία είναι ψυχαναγκασμος δεν σου λέω ότι είναι τρελή η κοπέλα ούτε ότι θέλει ψυχίατρο Ψυχαναγκασμος είναι επίσης όταν θες η έχεις όλα τα πράγματα ισια , επιπλέον όταν φοβάσαι μην έχεις αφήσει το μάτι ανοιχτό η την πόρτα και πας συνέχεια να την ελέγξεις Εγώ για παράδειγμα έχω κόλλημα το αφήνω τις πόρτες ανοιχτές και έχω το άγχος όπως πολύ άλλοι που έχω γνωρίσει μου έχουν πει κάτι παρόμοιο. ..
Ωραία εξομολόγηση! Βέβαια, με τη στάση που κρατάς, χάνεις όλη τη μαγεία! Τα τέλεια διατηρημένα βιβλία σου παραμένουν άψυχα. Εγώ τσακίζω σελίδες, σημειώνω (με μολύβι), κάνω σχεδιάκια, μέχρι και αποξηραμένο τριαντάφυλλο (από παλιά αγαπημένη) έχω κρύψει στις σελίδες αγαπημένου βιβλίου! Έτσι, εκείνα τα βιβλία που με άγγιξαν, διαφοροποιούνται από τον σωρό με τα άθικτα μη-ενδιαφέροντα. Τι θα μου δανείσεις να διαβάσω? :P
Θα σου απαντήσει σε λίγο...αφού συνέλθει από το μίνι εγκεφαλικό που της προκάλεσε η λεπτομερής περιγραφή των συνηθειών σου!(Νομίζω ότι ούτε η ρομαντική πινελιά με το αποξηραμένο δεν το σώζει... :) )Και είχα την εντύπωση ότι μόνο ο αδερφός μου ήταν Χίτλερ στο συγκεκριμένο θέμα...ακόμα νιώθω την μπούφλα στο κεφάλι,όταν με έπιασε να διαβάζω τη"λέσχη των τιποτένιων"του Κόου,τρώγοντας μακαρόνια με σάλτσα...το επιχείρημα μου ότι απλά ήταν πολύ καλό για να σταματήσω να το διαβάζω,προφανώς και οδήγησε σε δεύτερη μπούφλα...η πρόταση συμφιλίωσης από μέρους μου ήταν να μου αφήσει το συγκεκριμένο βιβλίο στην διαθήκη του και ο ίδιος συμφώνησε να μου το βάλει μέσα στο φέρετρο μου,μαζί με ένα ζευγάρι βρώμικες κάλτσες του,κάτω από το νεκρικό μου μαξιλάρι...αχ,τι θυμήθηκα βραδιάτικα...να'σαι καλά!
Scroll to top icon