ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.4.2017 | 15:49

ΕΙμαι εξαρτημενη απ τα γλυκα

Αλλοι ειναι εθισμενοι στο τσιγαρο, αλλοι στο ποτο, εγω ειμαι στα γλυκα. Παντα ημουν κ παντα θα ειμαι. Δεν μπορω να ζησω χωρις αυτα. Γενικα αγαπαω το φαγητο, αλλα ενω μπορω ας πουμε να αντισταθω σε εναν αλμυρο πειρασμο, δεν μπορω με τιποτα να αντισταθω σε μια βαφλα, μια κρεπα, μια τουρτα κλπ. Τρωω μεσημεριανο κ μια ωρα αργοτερα το πολυ αρχιζω κ σκεφτομαι τι γλυκο να φαω. Νταξει, μην υποθεσετε οτι ειμαι καμια τρελη που καθημερινα τρωει 2 βαφλες, μια κρεπα, μια παστα, ενα παγωτο, μια σοκολατα κλπ, γιατι φοβαμαι οτι, ετσι οπως τα περιγραφω, μπορει να σχηματισατε καμια τετοια εικονα. Η αληθεια ειναι οτι πολυ θα το ηθελα να μπορω να τρωω ολα αυτα, χωρις να ανησυχω οτι θα κανω κακο στην υγεια μου, ή οτι θα παχυνω. Αλλα δυστυχως, επειδη υπαρχουν αυτοι οι προαναφερθεντες κινδυνοι, αναγκαζομαι να περιοριζω την καταναλωση γλυκων. Μπορει μεσα στη μερα να φαω ενα κομματακι σοκολατα, αλλα σταματαω εκει. Δεν κανω υπερβολες. Η αν κανω, δεν θα κανω καθε μερα, αλλα μια φορα την εβδομαδα(νταξει, δυο).Ομως αναρωτιεμαι, γιατι ειμαι τοσο κολλημενη με τα γλυκα? Κανω πολλες φορες προσπαθειες να χασω καποια κιλα (δεν εχω περιττα κιλα, αλλα νταξει που κ που ξεφευγω λιγακι) και, ενω δεν εχω κανενα θεμα με το να φαω πχ μικροτερη μεριδα φαγητου, δεν μπορω να αντεξω τη στερηση γλυκου. Παντα θα υπαρξει μια μερα που θα χαλασω τη διατροφη κ θα παω να τσακισω τη βαφλαρα μου ή την κρεπα μου. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ! Ομως φοβαμαι οτι δεν ειναι πολυ υγιες να καταναλωνω μια, δυο φορες την εβδομαδα τοσες θερμιδες. Δεν ξερω καν ποσες θερμιδες εχει μια βαφλα(1000?2000?)κ καλυτερα ας μη μαθω, γιατι θα εχω περισσοτερες τυψεις, οταν την τρωω(τη βαφλα)-ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΩΩ (ΤΗΝ ΒΑΦΛΑ) Ο,ΤΙ Κ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Εχετε να μου προτεινετε κανενα μυστικο για να μην αναζητω τοσο πολυ τα γλυκα??Κ εδω θα ερθει ενας διαιτολογος να μου πει "καθε φορα που θες γλυκο, φαε μια μπανανα ή ενα δαμασκηνο". Κ εγω θα δακρυσω απο τα γελια. Κ θα του απαντησω το εξης: Εχεις φαει δαμασκηνο? Φανταζομαι ναι. Εχεις φαει βαφλα με μερεντα κ παγωτο? Φανταζομαι επισης ναι. Ε θεωρεις οτι η απολαυση του να τρως ενα δαμασκηνο ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ 1/10 με το να τρως μια βαφλα?? Οχι. Φυσικα κ οχι! Εννοειται πως ΟΧΙ!!! Αρα γιατι μου ζητας εμενα να υποκαταστησω την αναγκη μου για γλυκο με κατι τοσο κατωτερο που δεν προσφερει ουτε στο ελαχιστο την απολαυση που προσφερει η καταναλωση μιας βαφλας? Εγω οταν τρωω δαμασκηνο (νταξει, δεν τρωω, αλλα ΑΝ ετρωγα) θελω να κλαψω, ειναι σιχαμερο κ μονο στην οψη. Ακομα κ η μπανανα, που μ αρεσει, ε ρε παιδια νταξει, ειναι ενα φρουτο. ΠΟΣΟ ωραιο μπορει να ειναι ενα φρουτο!!!!! Αυτα ειχα να πω, γιατι ξεφυγα λιγο. Καλη σας μερα!
8
 
 
 
 
σχόλια
Τρεξε σε κεντρο αποτοξινωσης αμεσα...Μας δουλευεις βρε κοπελα μου? Αν φτασω στο επιπεδο σου,θα εχω ξεφυγει απο τη μαστιγα της γλυκο-ντρογκας!
Τρεξε σε κεντρο αποτοξινωσης αμεσα...Μας δουλευεις βρε κοπελα μου? Αν φτασω στο επιπεδο σου,θα εχω ξεφυγει απο τη μαστιγα της γλυκο-ντρογκας!
Το ενα κομματακι σοκολατα τη μερα και η μια βαφλα τη βδομαδα ειναι η εξαρτηση και η αδυναμια να αντισταθεις στα γλυκα; Αν αντιστεκοσουν δηλαδη πως θα ηταν; Ανθρωπος εθισμενος στα γλυκα δεν τρωει ενα κομματακι, τρωει ολη τη σοκολατα και θελει κι αλλο. Δε λεω να αρχισεις να τσακιζεις τουρτες στην καθισια σου, αλλα οχι και να μας λες οτι τρως πολλα γλυκα, προσβαλλεις ολους εμας που κραταμε ανοιχτες τις επιχειρησεις του τερκενλη και του ελενιδη και του χατζη τοσα χρονια.
Όλα τα ωραία είναι απαγορευμένα. Αν δεν ενδιαφέρεσαι για την υγεία σου ή να χάσεις κιλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πας σε διαιτολόγο. Λογικό δεν είναι όταν είσαι σε δίαιτα να περιορίζεις τις θερμίδες από που κι αν προέρχονται?Το ίδιο θα σου έλεγε και με τις αλμυρές γευσεις (πχ δε θα τρως παστιτσιο ή πίτσα καθημερινά κτλ)που και αυτά είναι πολύ ωραία αλλιώς δε θα δεις διαφορά. Και εκεί κάποιος άλλος θα υπέφερε γιατί δε θα μπορούσε πια να γευτεί τα παραπάνω φαγητά που τόσο λατρεύει αλλά έτσι είναι η δίαιτα και αν θες να την κάνεις σωστά δε θα υποκύπτεις σε πειρασμους
Scroll to top icon