Θεοδωράκης για «Πρέσπες»: Στηρίζουμε μια λύση στα βόρεια σύνορα

Θεοδωράκης για «Πρέσπες»: Στηρίζουμε μια λύση στα βόρεια σύνορα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Την απόφαση του Ποταμιού για ψήφο κατά συνείδηση στη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ωστόσο πως το κόμμα έχει «μία γραμμή», αφού στηρίζει μία λύση στα βόρεια σύνορα. 

«Ως κόμμα έχουμε μία γραμμή. Στηρίζουμε μία λύση στα βόρεια σύνορά μας γιατί θεωρούμε ότι ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά και όχι στα βόρεια» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Δεν στηρίζουμε τον καταρρέοντα Αλέξη Τσίπρα αλλά την Ελλάδα», πρόσθεσε. 

«Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα και μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή (...)  περισσότερο γιατί χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές μέθοδοι για να παραμείνει η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της πατρίδας».

«Περίπου το 30% με 40% της κοινωνίας θέλει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Από αυτούς, οι μισοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% με 20% πιστεύει στη λύση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωσή μου να τους εκφράσω» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς δε για τη στάση του ανεξάρτητου, πλέον, βουλευτή Σπύρου Δανέλλη, ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε την διαγραφή του από το Ποτάμι λέγοντας πως ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό έργο.

«Δεν μπορούμε να δανείζουμε βουλευτές στη συμπολίτευση» κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του Ποταμιού, αποφασίστηκε η ψήφος κατά συνείδηση. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν την Συμφωνία, ενώ Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα την καταψηφίσουν. Ο Σπύρος Λυκούδης έχει «θετικά διακείμενος» και έχει ξεκαθαρίσει πως σε κάθε περίπτωση δεν θα καταψηφίσει την συμφωνία. 

Ωστόσο ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να απέχει ή να απουσιάζει από την ψηφοφορία. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια