ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.6.2017 | 21:22

Ευχομαι

Να χασεις τη δουλεια σου γιατι εχεις υφακι κιολας ενω τη βρηκες απο γνωριμια ενω αλλοι ειναι ανεργοι πανω απο 5 χρονια.Ειμαι σιγουρη οτι θα τη χασεις συντομα γιατι το συμπαν δε συγχωρει την υπεροψια
10
 
 
 
 
σχόλια
What The Fu_rfulo!Δεν παίρνω το μέρος της εξομολογούμενης απλά ως αναγνώστρια αυτής της στήλης, παρατηρώ ότι απλά και μόνο η αδικία, η υπεροψία και ό,τι άλλο αρνητικό βγάζει ανώνυμα ο καθένας, οφείλεται σε κάποιο ερέθισμα. Δεν μπορεί έτσι στα ξαφνικά ο καθένας από το πουθενά να γίνεται κακός στα μάτια των άλλων. Εξάλλου από τη στιγμή που όλοι εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε άγιοι, ούτε τέλειοι και που καταβάθος είμαστε καλοί μόνο όταν κοιμόμαστε (γιατί τότε δεν πειράζουμε κανέναν), δεν μπορούμε να λέμε σε κάποιον ότι βγάζει κακία από ένα γραπτό κείμενο. Μπορεί να έχει ασκηθεί εις βάρος της, μεγάλη άσχημη ψυχολογική πίεση και να νιώθει αδικημένη και πιεσμένη. Κακό στον εαυτό της δεν κάνει γιατί πολύ απλά εκφράζεται και το βγάζει από μέσα της.Κακό θα έκανε να μην αντιδρούσε καθόλου και να πνιγόταν μέσα της με όλο αυτό. Τελοσπάντων ο καθένας και η ψυχή του τι να πω.
Βρε rosestar, η εξομολογούμενη εύχεται η άλλη να χάσει τη δουλειά της γιατί και από γνωριμία τη βρήκε και δηλώνει με περίσσια σιγουριά ότι το σύμπαν θα την τιμωρήσει που δείχνει υπεροψία. Δεν ανέφερε πουθενά ότι της φέρθηκε άσχημα. Το υφάκι της δε γουστάρει η εξομολογούμενη. Και ναι, αυτό και κακία είναι και ζήλεια είναι και φθόνος είναι. Εάν θέλει να είναι εντάξει με τον εαυτό της, να φροντίσει να βελτιωθεί η ίδια αντί να κάθεται να σκάει με την υπεροψία της άλλης και με το πώς πήρε τη δουλειά, παίζοντας το εισπράκτορας του σύμπαντος.Και στο κάτω κάτω εάν και οι δυο είναι επαγγελματίες, να κόψουν τα κουτσομπολιά, να φερθούν τυπικά η μία στην άλλη και να φροντίζουν να κάνουν τη δουλειά για την οποία τις πληρώνουν. Δεν πάνε στη δουλειά για να είναι ένα χαρούμενο παρεάκι! Αυτά στον προσωπικό τους χρόνο!
Από τη δική μου εμπειρία, θα έλεγα ότι οι υπερόπτες πολλάκις αντιμετωπίζονται ως δυναμικοί από τους προϊσταμένους και πάνε μπροστά. Η συμβουλή μου είναι να προσπαθείς να μην ασχολείσαι γιατί μόνο εσύ εκνευρίζεσαι.
Υποθέτω ότι θίχτηκε όχι από ζήλια ή ότι έχει κακία, αλλά επειδή ίσως έχει προσβληθεί και πειραχτεί από τη συμπεριφορά αυτού του ατόμου. Μπορεί να την έκανε να νιώσει μειονεκτικά που βρήκε δουλειά ενώ εκείνη όχι. Μου θυμίζει όταν μας πιάνει το παράπονο που κάποιοι έχουν δουλειά καθαρά από γνωριμίες και γνωστούς και μόνο και το παίζουν κάποιοι. Οι βολεμένοι δηλαδή που με το τουπέ υποβαθμίζουν τους άλλους που μείναν στην απέξω πλευρά λόγο έλλειψης γνωριμιών.
Και εγώ τη δουλειά μου πριν από 10+ χρόνια από γνωριμία τη βρήκα. Τι θες να πεις; Για να παραμένω εδώ σημαίνει ότι οι επαγγελματικές μου ικανότητες κάνουν για τη θέση και παραμένω σ' αυτήν. Και από πότε το να έχεις γνωριμίες στο να βρεις δουλειά είναι κακό; Δες λιγάκι τριγύρω σου τι γίνεται. Να μου πεις ότι κάποιος έχει δυο και τρεις δουλειές τις οποίες στερεί από άτομα που έχουν ανάγκη, ναι. Να μου πεις για συνταξιούχους 45άρηδες+ που ομοίως στερούν τη δουλειά από έναν μακροχρόνια άνεργο, ναι. Οπότε; Τι;;;
Παίζει ρόλο και το ποιόν του ανθρώπου για να βγάλει κανείς συμπέρασμα. Εσύ εντάξει μπορεί από γνωστούς να βρήκες δουλειά και να μη φέρεσαι υπεροπτικά και καυστικά απέναντι σε κάποιον άλλο που είναι σε δυσμενή θέση. Άλλοι όμως φέρονται άσχημα που χωρίς να το θέλει ο άλλος που το βιώνει, βγάζει το κακό του εαυτό. Εξάλλου σχολίασα το κείμενο της εξομολογούμενης και δεν σου είπα κάτι για να πειραχτείς.
Μα δεν πειράχτηκα. Ως παράδειγμα το έφερα. Ζούμε στην Ελλάδα και το "βύσμα" είναι μια πραγματικότητα, μας αρέσει, δε μας αρέσει. Κάποιοι παραμένουν στις θέσεις τους γιατί το αξίζουν και κάποιοι όχι. Το γεγονός ότι η αντιπαθητική συνάδελφος είναι υπεροπτική και αλαζών δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να είναι επαγγελματίας ταυτόχρονα. Ουσιαστικά το επιχείρημα της εξομολογούμενης, δεν είναι επιχείρημα.Από την άλλη θα μου πεις, άσε το κοριτσάκι να βγάλει το παράπονο του και θα συμφωνήσω. Αυτό όμως, το παράπονο να βγάλει. Αν παρατηρήσεις τα σχόλια, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την κακία και τον φθόνο που έβγαλε η εξομολόγηση της. Και στον εαυτό της κάνει κακό και το δίκιο της χάνει.
Μπορει ο ανθρωπος να ειχε μεγαλη αναγκη τη δουλεια και να επεσε σ αυτη τη λυση. Δεν λεω πως ειναι σωστο αλλα εσυ τετοια κακια και φθονο γιατι; Οπως πιστευεις οτι το συμπαν δεν συγχωρει την υπεροψια ετσι δεν συγχωρει και την κακια.
Scroll to top icon