Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κινητήρα στον κόσμο από αλουμίνιο

Ρώσοι επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο κινητήρα στον κόσμο από αλουμίνιο Facebook Twitter
1

Επιστήμονες του Κρατικού Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Νοβοσιμπίρσκ ξεκίνησαν τις δοκιμές ενός κινητήρα, που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και καταγράφεται ως ο πρώτος κινητήρας αλουμινίου στον κόσμο.

Οι πρώτες δοκιμές έδωσαν τη δυνατότητα στους επιστήμονες να σχεδιάσουν έναν μικρότερο κινητήρα, δηλώνει ο καθηγητής της έδρας κατασκευής αεροσκαφών και ελικοπτέρων της σχολής αεροναυπηγικής του πανεπιστημίου Ιλιά Ζβερκόφ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι επιστήμονες του πανεπιστημίου σχεδίασαν τον πρώτο στον κόσμο κινητήρα που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και έχει βάρος 200 κιλών.

Ο κινητήρας που λειτουργεί με σύνηθες καύσιμο αυτοκινήτου θα προσαρμοσθεί στο διθέσιο αεροσκάφος τύπου Yak-52, οι κινητήρες του οποίου έχουν υπερβεί το όριο των δυνατοτήτων τους.

«Κατά την διάρκεια των δοκιμών, διαπιστώθηκαν κάποια ελαττώματα στον σχεδιασμό του και λαμβάνοντας υπ όψιν αυτά τα λάθη, θα σχεδιάσουμε έναν νέο κινητήρα μικρότερο ως προς τις διαστάσεις του. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη βασική μας ιδέα και στόχος μας είναι να λάβουμε την έγκριση για τις κρατικές προδιαγραφές ισχύος και χωρητικότητας του κινητήρα», δήλωσε ο Ζβέρκόφ προαναγγέλλοντας ότι ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του νέου κινητήρα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι.

Η χρήση αλουμινίου έναντι του χάλυβα δίνει την δυνατότητα στους επιστήμονες να μειώσουν το βάρος του κινητήρα κατά 30-40% σε σχέση με τους ανάλογης ισχύος κινητήρες από χάλυβα.

Παράλληλα αυξάνεται η ιπποδύναμη του κινητήρα στους 400 Hp, ενώ η κατανάλωση καυσίμων μειώνεται περίπου κατά 15%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χρήση μολύβδου από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μείωσε τα επίπεδα IQ στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χρήση μολύβδου από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία μείωσε τα επίπεδα IQ στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη

Η έρευνα εκτιμά ότι η συγκέντρωση μολύβδου στο αίμα των παιδιών κατά την ακμή της αυτοκρατορίας έφτανε τα 2,4 μικρογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο, προκαλώντας μείωση IQ κατά 2,5-3 μονάδες
LIFO NEWSROOM
Έκτακτη ανάγκη με τα αντιβιοτικά: «Μπορεί να στοιχίσει 40 εκατομμύρια ζωές τα επόμενα 25 χρόνια»

Τech & Science / Έκτακτη ανάγκη με τα αντιβιοτικά: «Μπορεί να στοιχίσει 40 εκατομμύρια ζωές τα επόμενα 25 χρόνια»

Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία, απαιτώντας διεθνή συνεργασία, έρευνα και υπεύθυνη χρήση των διαθέσιμων πόρων
LIFO NEWSROOM
Το μυστήριο για την αιτία του καρκίνου στους νέους οδηγεί στο έντερο - Τι λένε οι επιστήμονες

Τech & Science / Το μυστήριο για τον καρκίνο στους νέους κάτω των 50 οδηγεί στο έντερο

Πώς το Ozempic, από φάρμακο για απώλεια βάρους, θα δοκιμαστεί για την πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου - Οι παράγοντες κινδύνου - «Κάτι μας διαφεύγει» λένε οι επιστήμονες που ψάχνουν την αιτία εμφάνισης καρκίνου στους νέους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια