Lohan
Ιερά Οδός 32, Γκάζι
Αυτήν τη στιγμή θεωρείται το μεγαλύτερο κλαμπ στην Αθήνα και ξεχωρίζει ανάμεσα στις λαϊκές πίστες της Ιεράς Οδού. Στο Lohan πας για να χορέψεις και να διασκεδάσεις, ακούγοντας τις μεγαλύτερες ξένες επιτυχίες. Πήρε το όνομά του από το επίθετο της γνωστής ηθοποιού Λίντσεϊ Λόχαν που το σύστησε στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης το 2016.
Στις αρχές του 2018 άλλαξε ύφος και απέκτησε μια πιο industrial goth και αβανγκάρντ αισθητική. Έχει αυστηρή πόρτα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Βασικός του στόχος είναι να αναβιώσει τις παλιές καλές ημέρες του αθηναϊκού clubbing και να σου προσφέρει μια 100% real club εμπειρία: εκτυφλωτικά φώτα, εντυπωσιακές χορεύτριες, R&B, hip hop και trap ρυθμοί και πάρτι με εκλεκτούς DJs απ' όλο τον κόσμο στα decks του. Τα πάρτι του κρατούν μέχρι τις πρωινές ώρες.
Κάθε Πέμπτη έχει Showtime σε συνεργασία με το Garden of Love, κάθε Παρασκευή Nightcall, κάθε Σάββατο The #Lohanworld και κάθε Κυριακή, Chicago.
Δεν γίνεται να μην ενθουσιάζεσαι κάθε φορά στην έναρξη του προγράμματος, που γίνεται μετά τις 2 τα μεσάνυχτα. Όταν ξεκινάει να παίζει το intro κομμάτι της βραδιάς, τα φώτα σβήνουν και σκάνε τα 40 indoor πυροτεχνήματα που φωτίζουν την κατασκότεινη αίθουσα.
Studio 24
Δεκελέων 26, Γκάζι
Ένα κλαμπ που έχτισε σιγά σιγά το όνομά του στην αθηναϊκή νύχτα, το Studio24 άνοιξε τον Δεκέμβρη του 2015 και ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό που ανακάλυπτες μέσα από feed στο Instagram και στο Facebook.
Φέτος γιορτάζει τα 4 χρόνια λειτουργίας του και βρίσκεται στην καλύτερη φάση του, αποτελώντας το απόλυτο στέκι του πιο νεανικού και πολυσυλλεκτικού κοινού της Αθήνας.
Το κοινό του είναι από 18 μέχρι 25 ετών. Έχει vintage ντεκόρ που παραπέμπει σε '70s ντίσκο και μια εμμονή στις ντισκομπάλες αλλά κυρίως στις σύγχρονες μουσικές.
Κάθε Παρασκευή έχει το ξακουστό «Athens Ghetto» πάρτι που παίζει αποκλειστικά ραπ και R&B από τα '90s μέχρι σήμερα. Το Σάββατο έχει Episode με party anthems, δηλαδή ό,τι επιτυχία έχει ξεχάσει ο χρόνος από τα '90s και τα early '00s ή, αλλιώς, από Pussycat Dolls μέχρι Britney Spears και 50cent.
Δεν λείπουν τα ειδικά events με special καλεσμένους, όπως ο ράπερ Smokepurpp που θα παίξει εκεί στις 15 Φεβρουαρίου.
Αν κάτι το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο, είναι η απίστευτη ενέργεια και το τρομερό vibe συνεχόμενου χορού και διασκέδασης που σου μεταδίδει. Τελείως ανεπιτήδευτο, δεν είναι ένα ακόμη κλαμπ όπου απλώς πίνεις το ποτό σου και χαζεύεις τριγύρω, αλλά σε προσκαλεί να συμμετάσχεις ενεργά στο dancefloor.
Crust
Πρωτογένους 13, Ψυρρή
Στην καρδιά του Ψυρρή και σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους και πολύβουους δρόμους του, στην Πρωτογένους, βρίσκεται το Crust. Άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2017 με ένα ενδιαφέρον και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα concept.
Στο ισόγειο βρίσκεις μια νεοϋορκέζικου τύπου πιτσαρία με urban αισθητική, ενώ αριστερά υπάρχει μια πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο club που εδώ και ενάμιση χρόνο έχει γίνει talk of the town χάρη στην privé αίσθηση που αφήνει ο χώρος και τα dance parties που φιλοξενεί.
Για το πρόγραμμα και το ιδιαίτερο concept του υπογείου υπεύθυνος είναι o Χρήστος Αγγελόπουλος (Diskotekken, Avopolis Radio, Best 92,6). Ως κλαμπ λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο, φιλοξενώντας μερικούς από τους καλύτερους local (και όχι μόνο) DJs και διατηρεί με συνέπεια ένα εκλεκτικό και ευρύ μουσικό προφίλ που ξεκινάει από τη nu disco και καταλήγει στην techno, καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα της σύγχρονης χορευτικής μουσικής.
Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας φιλοξενεί live από γνωστές indie μπάντες της πόλης, όπως οι Steams, οι Whereswilder και οι TFATFY, μεταξύ άλλων. Τις Τρίτες, τα open mics έχουν φανατικούς που γεμίζουν τον χώρο του club από νωρίς.
Έχει μείνει αξιομνημόνευτο το street party για τα πρώτα του γενέθλια, αφού κατάφερε να μαζέψει πάνω από 1.000 άτομα που έκλεισαν τον δρόμο.
Santarosa
Ασκληπιού 69, Εξάρχεια
Άνοιξε σχετικά πρόσφατα, «όταν ο ήλιος μπήκε στον Τοξότη, στις 22 Νοεμβρίου», αναφέρει ο Αλέκος , ένας από τους υπεύθυνους του χώρου, και αμέσως διαδόθηκε η έλευσή του στην ευρύτερη γειτονιά των Εξαρχείων από στόμα σε στόμα.
Παλιότερα, στον ίδιο χώρο στεγαζόταν μια αποθήκη χαρτιού. Το όνομα το διάλεξε επειδή ο παππούς του είχε ένα συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σανταρόσα και κάποτε γνώρισε μια κοπέλα της οποίας ο παππούς είχε, επίσης, συμβολαιογραφικό γραφείο στον ίδιο δρόμο, κάτι που του θύμιζε πάντοτε ένα σημείο συνάντησης και κοινής καταγωγής.
Μαζί με μια παρέα από νέα παιδιά έψαχνε κάποιο συνοικιακό μέρος, μακριά από το εμπορικό τρίγωνο, για να κάνει ένα μπαρ με την απλή έννοια του όρου, ένα χαλαρό και ρομαντικό meeting place «όπου να έρχονται οι άνθρωποι, να γνωρίζονται μεταξύ τους και να τους γνωρίζουμε». Η συνταγή αποδείχτηκε απολύτως πετυχημένη.
Στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του έχει προσελκύσει ένα καλλιτεχνικό κυρίως κοινό του οποίου η ηλικία κυμαίνεται από τα 25 έως τα 50. Όπως τα ποτά έτσι και η μουσική είναι προσεγμένη, από '60s jazz μέχρι exotica και oriental, με διαφορετικό DJ κάθε μέρα.
Η ατμόσφαιρά του ξεχειλίζει από μεράκι και ζεστασιά και το σέρβις είναι πάντοτε πρόθυμο να εξυπηρετήσει.
σχόλια