Κατηγορίες πολλαπλής σεξουαλικής κακοποίησης απαγγέλθηκαν στον R.Kelly

Κατηγορίες πολλαπλής σεξουαλικής κακοποίησης απαγγέλθηκαν στον R.Kelly Facebook Twitter
EPA
0

Κατηγορίες για δέκα περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης απαγγέλθηκαν στον τραγουδιστή της ραπ, R.Kelly, από δικαστήριο του Ιλινόι, σύμφωνα με τοπικά μέσα του Σικάγο. Όπως μεταδίδει η Chicago Sun-Times, η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 8 Μαρτίου. 

Τα τελευταία 20 χρόνια, τον περφόρμερ και μουσικό παραγωγό, βάρυναν αρκετές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και γυναικών. 

Ο 52χρονος είχε έρθει αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη μόνο μία φορά, το 2008, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μιας ανήλικης κοπέλας και βιντεοσκόπηση της μεταξύ τους συνεύρεσης. 

Όμως σε εκείνη την υπόθεση οι ένορκοι δεν είχαν καταφέρει να διακρίνουν «με βεβαιότητα» τον R.Kelly ή την ανήλικη στο επίμαχο βίντεο, και έτσι ο τραγουδιστής είχε απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες. 

Στα μέσα του μήνα παραδόθηκε στις αρχές ένα sex tape, που σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει τον R.Kelly να έχει σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικο κορίτσι. 

Ο δικηγόρος Michael Avenatti, που έδωσε το υλικό στην αστυνομία, υποστηρίζει πως ο τραγουδιστής φαίνεται σε διάφορες σεξουαλικές περιπτύξεις με ένα κορίτσι. Το βίντεο είναι διάρκειας 45 λεπτών και ο κατηγορούμενος εμφανίζεται γυμνός ενω το κορίτσι ακούγεται να τον αποκαλεί "daddy".

Οι δικηγόροι του τραγουδιστή αμφισβήτησαν αρχικά την αυθεντικότητα του βίντεο, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν ενημερωθεί αρμοδίως από τις αρχές, προειδοποιώντας πως είναι αδίκημα ακόμη και για τους δημοσιογράφους να το βλέπουν και να μεταδίδουν το περιεχόμενό του.

Ο ράπερ φέρεται κατά το παρελθόν να έχει προχωρήσει σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με διάφορες άλλες γυναίκες, που τον κατηγόρησαν για κακοποίηση.

Η υπόθεση άνοιξε εκ νέου, μετά από το ντοκιμαντέρ «Surviving R. Kelly», με δεκάδες συνεντεύξεις από πρόσωπα που είχαν επαφές με τον καλλιτέχνη.  

Το εξάωρο ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Lifetime, επιχειρεί να ρίξει φως στις κατηγορίες.

Σε αυτό, πρώην συνεργάτιδές του R.Κelly περιγράφουν ότι έγιναν μάρτυρες των σεξουαλικών επαφών του μεταξύ με τρία κορίτσια κάτω των 16 ετών - ανάμεσα στις οποίες ήταν και η τραγουδίστρια Aaliyah που απεβίωσε το 2001.

Η μητέρα της Aaliyah ωστόσο,  Νταϊάν Χάουτον, διέψευσε τους ισχυρισμούς ως «προϊόντα φαντασίας», κατηγορώντας την τραγουδίστρια Γιοβάντε Κάνινγκαμ, που έκανε τη σχετική καταγγελία, ότι είναι «ψεύτρα».

Στο ντοκιμαντέρ, κι άλλες γυναίκες παρουσιάζουν τον R.Kelly ως έναν εκμεταλλευτή και βίαιο άνδρα,, που σχετιζόταν με πολύ νεαρές γυναίκες, από τις οποίες αξίωνε να τον φωνάζουν «daddy» (μπαμπάκα).

Η Λιζέτ Μαρτίνεζ για παράδειγμα, η οποία τον γνώρισε σε ηλικία 17 ετών ενώ εκείνος πλησίαζε τα 30, ισχυρίζεται ότι υπήρξε θύμα ψυχολογικής παρενόχλησης και σωματικής βίας κατά τη διάρκεια της πολύχρονης σχέσης τους.

Με πληροφορίες από New York Times και Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM