Ο σύζυγος της Βρετανίδας νύφης του ISIS θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της

Ο σύζυγος της Βρετανίδας νύφης του ISIS θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της Facebook Twitter
1

Ο Ολλανδός σύζυγος της Βρετανίδας «νύφης του ισλάμ», Σαμίμα Μπέγκουμ επιθυμεί να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της και με το παιδί τους.

Η 19χρονη Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από το Λονδίνο μαζί με δύο φίλες της από το σχολείο για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος όταν ήταν 15 ετών αλλά τώρα θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον νεογέννητο γιό της. Τον περασμένο μήνα της αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας.

Η τύχη της Μπέγκουμ, η οποία τον περασμένο μήνα εντοπίστηκε σε ένα στρατόπεδο κρατουμένων στη Συρία, υπογραμμίζει τον ηθικό και νομικό λαβύρινθο και το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις όταν καλούνται να διαχειριστούν τις οικογένειες ενόπλων που έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν την Δύση.

Επικαλούμενο μια συνέντευξη του συζύγου της Γιάγκο Ριέντιτς, το BBC μετέδωσε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος αλλά έχει παραδοθεί σε μια ομάδα Σύρων μαχητών και κρατείται σε ένα κουρδικό κέντρο κράτησης στη βορειοανατολική Συρία.

Το BBC αναφέρει ότι ο Ριέντιτς θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί με την σύζυγο και τον γιό τους.

«Φαινόταν ευδιάθετη», είπε ο Ριέντιτς για την γνωριμία του με την Μπέγκουμ. «Ήταν δική της επιλογή. Ζήτησε έναν σύντροφο για την ίδια και με κάλεσαν. Ήταν πολύ νέα...επέλεξε να παντρευτεί και εγώ επέλεξα να την παντρευτώ», λέει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τα παιδιά απλώς έκαναν την επανάσταση τους και τώρα ωρίμασαν και θέλουν να νοικοκυρευτούν. Προτείνω το εξής αυτονόητο: Μήπως μαζί με όλες τις άλλες τάσεις (και πρώην συνιστώσες) που έχει ο Σύριζα (βαθύ Πασόκ, Ανέλ, Καραμανλικοί/Αντώναρος, σοσιαλτσοχατζοδημοκράτες, "εκσυγχρονιστές"/Μπίστης, Uncle Traveling Matt/Terence Quick, Ρουβίκωνες/Εξάρχεια, Θεσσαλονικιές Λατέρνες/Νοτοπούλου, συριζογιάπηδες εξωτερικού, κ.α.) να αποκτούσε και τάση ελληνοποιημένων μετανοημένων τζιχαντιστών; Μιλάμε για πολύ λαό, παιδιά.