Αλγερία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα

Αλγερία: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους του Αλγερίου απαιτώντας την απομάκρυνση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα σύμφωνα με το Reuters.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει από την πλευρά του ότι μια πομπή εξαιρετικά πυκνή έχει γεμίσει τους δρόμους που συγκλίνουν προς την πλατεία του Μεγάλου Ταχυδρομείου, ενός εμβληματικού κτιρίου που βρίσκεται στο κέντρο της αλγερινής πρωτεύουσας.

Παρά τις συχνές νεροποντές που σημειώνονται στην πρωτεύουσα, η κινητοποίηση μοιάζει τουλάχιστον αντίστοιχη εκείνης που πραγματοποιήθηκε τις δύο προηγούμενες Παρασκευές, η οποία χαρακτηρίστηκε «εξαιρετική» από αλγερινά ΜΜΕ και αναλυτές.

Η διασταύρωση του Μεγάλου Ταχυδρομείου είναι και πάλι κατάμεστη από κόσμο και μια πυκνή πορεία που εκτείνεται σε δύο και πλέον χιλιόμετρα ανεβαίνει μία από τις κεντρικές λεωφόρους υπό τους ήχους των νταρμπούκα (αραβικό κρουστό).

Το πλήθος έχει πλημμυρίσει επίσης άλλους οδικούς άξονες στην περιοχή.

«Φύγετε!», γράφει ένα πανό στην πορεία όπου κυριαρχούν, όπως κάθε εβδομάδα, τα χρώματα της αλγερινής σημαίας, πράσινο και λευκό, με μια κόκκινη ημισέλινο και ένα κόκκινο αστέρι στη μέση.

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται επίσης σε πολλές άλλες πόλεις της Αλγερίας, μεταδίδουν αλγερινά ΜΜΕ και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Ημέρα της Γυναίκας: Με εντολή του κόμματος του Ερντογάν κλειστό το κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Ο αποκλεισμός επεβλήθη σε εφαρμογή της απόφασης του καϊμακάμη του Μπέγιογλου για απαγόρευση των νυχτερινών πορειών, εορτασμών και εκδηλώσεων και η οποία παρατάθηκε σήμερα το πρωί
LIFO NEWSROOM