Θεοφάνεια στον Πειραιά του 1920

Θεοφάνεια στον Πειραιά του 1920 Facebook Twitter
Πειραιάς - Μπροστά στο Δημαρχείο (περ. 1920)
0

Πιθανολογώ ότι πρόκειται για εορτασμό των Θεοφανείων ή αποβίβαση κάποιων επισήμων επισκεπτών και κλίνω προς το πρώτο γιατί απ' όσο ξέρω, οι επίσημοι την εποχή εκείνη αποβιβάζονταν στο Ν. Φάληρο.


Πίσω από το πλήθος η Κεντρική Δημοτική Αγορά, που κατεδαφίστηκε το 1968 για να υψωθεί στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο αποτυχημένος «Πύργος» του Πειραιά. Έκτοτε οι δημοτικές ηγεσίες του Πειραιά, προσπαθούν, χωρίς αποτέλεσμα, να βρουν λύση για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου αυτού κτιρίου. Η αξιοποίησή του μαζί με άλλα εγκαταλελειμμένα ακίνητα στο Δήμο περιλαμβάνεται στις ενέργειες του υπό εκπόνηση ΣΟΑΠ (Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης) για το Δ. Πειραιά.

Σταυρ. Μπαλ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπαζάχος για Σαντορίνη:

Ελλάδα / Παπαζάχος για ηφαίστειο Σαντορίνης: «Να το συνειδητοποιήσουμε ότι κάποια στιγμή η έκρηξη θα συμβεί»

Οι εκτιμήσεις του καθηγητή σεισμολογίας κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Η Παρακολούθηση του Ηφαιστείου της Σαντορίνης και η Πρόσφατη Σεισμο-Μαγματική Κρίση: Τι έγινε, τι συμβαίνει, τι να περιμένουμε» στο ΑΠΘ
LIFO NEWSROOM